Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Το πόρισμα θανάτου της 24χρονης από τη Σκύδρα που «έσβησε» από ηλεκτροπληξία – Ο πίνακας δεν είχε ρελέ

Υπενθυμίζεται ότι τη σορό της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» από ηλεκτροπληξία, είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της
Τρεις παράγοντες οδήγησαν στην ηλεκτροπληξία από την οποία πέθανε η 24χρονη από τη Σκύδρα, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους. 

Υπενθυμίζεται ότι τη σορό της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» από ηλεκτροπληξία, είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε. Όπως μεταδίδει το Live News, το πόρισμα θανάτου της βγήκε στις 7 Νοεμβρίου και έδειξε πως είχε καεί το καλώδιο της γείωσης στη σύνδεση του θερμοσίφωνα με τον ηλεκτρικό πίνακα.

Επίσης, στη δήλωση εγκατάστασης εμφανιζόταν ότι ο ηλεκτρικός πίνακας είχε διακόπτη ασφαλείας (ρελέ), παρόλο που δεν υπήρχε. Τρίτον, στη δήλωση ηλεκτρικής εγκατάστασης αναφερόταν στα δεδομένα άλλου διαμερίσματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα από τύχη δεν έπαθε θανατηφόρα ηλεκτροπληξία και ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας, καθώς εάν δεν φορούσε παπούτσια, όταν πήγε να την σώσει, θα είχε πεθάνει και εκείνος.

Ο 54χρονος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα για να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την κοπέλα αναίσθητη και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Δίνοντας κατάθεση στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου, ο 54χρονος είχε κάνει λόγο για σενάριο ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εισαγγελέας είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο της 24χρονης. 

Συγκεκριμένα, ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής είχε έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365