Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Περισσότερες από 42.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2024

Περισσότερες από 42.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2024

Νέοι διορισμοί και προσλήψεις μονίμων το 2024 σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού εκ των οποίων θα γίνουν και προσλήψεις που δεν υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη.

Το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων θα γίνει στον τομέα της Υγείας και της Κλιματικής Κρίσης, με τις προσλήψεις να φθάνουν τις 6.500 σε υπουργείο Υγείας και κοντά στις 1000 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της προβλεπόμενης δαπάνης από τους νέους διορισμούς και προσλήψεις για το έτος 2024, έχουν ενσωματωθεί πιστώσεις ύψους 155 εκατ. ευρώ στις "Γενικές Κρατικές Δαπάνες" του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.


Επιπλέον αναμένονται και χιλιάδες προσλήψεις έκτακτων υπαλλήλων.


Πρόκειται για προσλήψεις «μη τακτικού προσωπικού», δηλαδή προσωπικού με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και σύμβασης μίσθωσης έργου, σε φορείς της Κεντρικής Διοίκησης όσο και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.


Για το 2024, ο προγραμματισμός προβλέπει την πρόσληψη 22.344 εκτάκτων υπαλλήλων.


Για το 2023 η συνολική δαπάνη του τακτικού προϋπολογισμού για κάλυψη μισθοδοσίας μη τακτικού προσωπικού εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 177 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη πρόβλεψη για το 2024 ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΣΑΣΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365