Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

ΒΟΜΒΑ: Έρχονται ανατροπές στους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Δήμου Αλμωπίας

Βόμβα στον Δήμο Αλμωπίας

Βόμβα στον Δήμο Αλμωπίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia365 αναμένεται να υπάρχουν ανατροπές στους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

Συγκεκριμένα, 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Παρούτογλου, καθώς και 24 τοπικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, δεν μπορούν να συμμετέχουν στα νέα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια που αναλαμβάνουν από 1/1/24, παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκαν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός πως οι 26 σύμβουλοι έχουν χρέη μη ρυθμισμένα στον Δήμο, πάνω από 300 ευρώ και βάση νομοθεσίας δεν μπορούν να ορκιστούν.

Οι 26 σύμβουλοι είχαν περιθώριο 10 μέρες μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο, είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους, είτε να το κάνουν ρύθμιση, μια τυπική διαδικασία δηλαδή, την οποία αμέλησαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ορκιστούν και να συμμετέχουν στα συμβούλια, παρόλο που έχουν εκλεγεί.

Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή με νομοθετική ρύθμιση, οι 26 σύμβουλοι θα χάσουν τις θέσεις τους, τις οποίες θα πάρουν οι αμέσως επόμενοι, βάση σταυρών.

Παρόμοιο θέμα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι της χώρας!

7 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365