Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκίνησε το μεγάλο «παζάρι» εταιρειών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ

Ξεκίνησε το μεγάλο «παζάρι»

Οι εταιρείες φορτιστών διαμαρτύρονται ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη επιβραδύνει την επέκτασή τους.

Οι εταιρείες φόρτισης των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων(EV) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα σημεία οπού θα δημιουργήσουν μεγάλους σταθμούς φόρτισης των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.


Πολλές μάλιστα, που δραστηριοποιούνται στη φόρτιση των EV, υποστηρίζονται από επενδυτές και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των εταιρειών καθώς προβλέπεται αλματώδης αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Οι στόχοι της ΕΕ για την ανάπτυξη της αγοράς των EV, δεν εκπληρώθηκαν μέχρι τώρα γιατί προέκυψαν πολλά προβλήματα τα οποία αποθάρρυναν τους υποδίκους αγοραστές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έλλειψη εκτεταμένου δημόσιου δικτύου φόρτισης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το Reuters.


Η Γερμανία θα διαθέσει 983 εκατ. δολάρια σε επιδοτήσεις για σημεία φόρτισης EV. Μια ανάλυση του Reuters έδειξε ότι υπάρχουν περισσότερες από 900 εταιρείες φόρτισης EV παγκοσμίως. Αυτός ο τομέας έχει προσελκύσει πάνω από 12 δις δολάρια για την χρηματοδότηση του από το 2012, σύμφωνα με το PitchBook.


Πολλές εταιρείες, από τον Όμιλο Volkswagen έως την BP και την E.ON έχουν επενδύσει πολλά δις ευρώ στον κλάδο.


Από το 2017 έχουν πραγματοποιηθεί 85 εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Οι εταιρείες φορτιστών διαμαρτύρονται ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη επιβραδύνει την επέκταση τους, καθώς, μπορεί να χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να γίνει κερδοφόρος ένας σωστά τοποθετημένος σταθμός φόρτισης EV όταν η χρήση του φτάσει περίπου το 15%, αναφέρει το Reuters.


Οι εταιρείες ανταγωνίζονται επίσης για αποκλειστικά συμβόλαια με «οικοδεσπότες» ανά την Ευρωπαϊή Ένωση.

Μια εταιρεία στη Γερμανία διαθέτει 3.500 σημεία φόρτισης EV, περίπου το 20% αυτής της αγοράς. Επενδύει 200 εκατ. ετησίως για να πετύχει τον στόχο της, να διαθέτει 30.000 σημεία φόρτισης έως το 2030.


Στη Νορβηγία, ηγετική αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, φέτος προστέθηκαν 2.000 νέοι σταθμοί φόρτισης και πλέον διαθέτει συνολικά 7.200 σταθμούς για την φόρτιση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όμως οι πωλήσεις των EV μειώθηκαν κατά 2,7% μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365