Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Κοκτέιλ γρίπης και κορονοϊού στοχοποιεί μικρά παιδιά - Ουρές σε φαρμακεία

Ουρές σε φαρμακεία

Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες λοιμώξεις και κρούσματα κορονοϊού με «θύματα» παιδιά, με αποτέλεσμα γονείς και ανήλικες να σχηματίζουν ουρές σε φαρμακεία και... νοσοκομεία.

Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ώρες στα φαρμακεία, όπου οι πολίτες σπεύδουν να αγοράσουν τεστ για τον κορονοϊό, αλλά και για την γρίπη. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων παρατηρούνται ουρές και η αναμονή αγγίζει τις τέσσερις ώρες. Μάλιστα, η παιδίατρος Άννα Παρδάλη επισημαίνει ότι από την έξαρση των ιώσεων πλήττονται κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών.


«Υπάρχει μια έξαρση ιώσεων, περιλαμβάνει covid, γρίπη RSV, στρεπτόκοκκο αλλά και άλλους αναπνευστικούς ιούς, όπως είναι ο αδενοϊός, ο εντεροϊός. Περισσότερο φαίνονται ότι πλήττονται τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Είναι κάτι που παρατηρείται έτσι κι αλλιώς σε έξαρση τον χειμώνα και πολύ περισσότερο στη γιορτινή περίοδο όπου λόγω των μετακινήσεων και των εορταστικών εκδηλώσεων συγχρωτίζονται», ανέφερε η γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365