Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Μπαράζ πληρωμών έχει προγραμματιστεί από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου από τον ΕΦΚΑ. Αυξήσεις 3% στους συνταξιούχους, επίδομα προσωπικής διαφοράς, επιταγή ακρίβειας (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) και αυξήσεις που προκύπτουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 ετών, είναι μερικές από τις καταβολές που περιμένουν να λάβουν οι συνταξιούχοι.


Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

H επιταγή ακρίβειας στα 150 ευρώ θα πιστωθεί στους περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους στις 18 Δεκεμβρίου. Δικαιούχοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023 και το εισόδημά τους από κύριες συντάξεις δεν υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ το μήνα (8.400 το χρόνο) ενώ δεν πρέπει να έχουν προσωπική διαφορά ή αν έχουν να είναι μικρότερη των 10 ευρώ.


Επίσης θα δοθεί σε συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι έλαβαν προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023.


Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι του επιδόματος προσωπικής διαφοράς

Δικαιούχοι του επιδόματος προσωπικής διαφοράς είναι περίπου 742.772 συνταξιούχοι οι οποίοι δε θα δουν ζεστό χρήμα στην τσέπη αλλά αυξήσεις μόνο στα χαρτιά καθώς διατηρούν προσωπική διαφορά η οποία θα συμψηφίζεται με τις αυξήσεις έως ότου μηδενιστεί. Το επίδομα είναι ανάλογο της κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος κύριων συντάξεων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ:


175.161 συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα ως 700 ευρώ θα λάβουν 200 ευρώ:

258.993 συνταξιούχοι, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα, από τα 700,01 ως 1.100 ευρώ θα λάβουν 150 ευρώ.

συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη ή άθροισμα από 1.100,01 ως 1.600 ευρώ θα λάβουν 100 ευρώ του επιδόματος.

Συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ δεν παίρνουν επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365