Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Μάστιγα η χρήση ναρκωτικών από τους εφήβους - Δοκιμάζουν ακόμα και από 13 ετών

Δοκιμάζουν ακόμα και από 13 ετών

Έντονος προβληματισμός από τα στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από ανήλικα παιδιά.

Πολύ σοβαρό χαρακτηρίζεται το πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών το οποίο φαίνεται ότι ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες.


Όπως δήλωσε μιλώντας στο OPEN ο διοικητής της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας, μέσος όρος έναρξης χρήσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα τοποθετείται στην ηλικία μεταξύ 13 - 14 ετών.


«Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ότι ο μέσος όρος έναρξης χρήσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει περιέλθει στα 13 - 14 ετών ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτου οικονομικής επιφάνειας και ανεξαρτήτου προελεύσεως», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι ανήλικοι στρέφονται στη χρήση κάνναβης, αλλά και όχι μόνο: «Βλέπουμε μια παραβατικότητα στο κομμάτι των ναρκωτικών και σε ανήλικους σε αυτές τις ηλικίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στη χρήση κάνναβης και κάποιων άλλων ουσιών, όπως είναι κάποιες τελευταίες κατασχέσεις που έχουμε κάνει σε μορφή ζελεδάκια».


Για τη δράση της δίωξης ναρκωτικών προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο ο κ. Τσαρδάκας ανέφερε:


«Αυτό που κάνουμε τον τελευταίο καιρό είναι οι επισκέψεις σε σχολικές δομές για να έρθουμε σε επαφή, με εκπαιδευτικούς, γονείς και τα παιδιά όχι μόνο να τους ενημερώσουμε σχετικά με τα ναρκωτικά αλλά και τον τρόπο που επηρεάζουν την καθημερινότητα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365