Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ανησυχία στο Μαξίμου για τη γιγάντωση της κοινωνικής αντιπολίτευσης - «Χαίνουσα πληγή» τα Τέμπη για Μητσοτάκη

«Χαίνουσα πληγή» τα Τέμπη για Μητσοτάκη

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις εντεινόμενες το τελευταίο διάστημα κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα.

Απουσία κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο αντιμέτωπη με μία εντεινόμενη όσμωση κοινωνικής αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί να μην έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής να εκφραστεί με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο, ωστόσο είναι σαφές πως γιγαντώνεται, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν τόσο βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και επιτελείς του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των ευρωεκλογών, εκτιμώντας πως στις επόμενες 100 ημέρες η ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, με τον κίνδυνο να εντοπίζεται κυρίως στα δεξιά της, δεδομένης της πολυδιάσπασης και της απουσίας πειστικής απάντησης που επικρατεί στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.


Το χθεσινό μαζικότατο συλλαλητήριο μπορεί επί της αρχής να είχε διοργανωθεί για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο εκ των πραγμάτων λειτούργησε ως θρυαλλίδα για ευρύτερες διαμαρτυρίες για την ακρίβεια, τους μισθούς και μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγα μόλις 24ωρα από την πρώτη αποκλιμάκωση του μετώπου με τους αγρότες, και ενώ σοβεί το μέτωπο με τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τηο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, το κυβερνητικό στρατόπεδο είδε εκ νέου να γεμίζει η πλατεία Συντάγματος από πλήθος κόσμου, με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων, ενάντια στους χειρισμούς της στην τραγωδία των Τεμπών και τις ενδείξεις «συγκάλυψης» γύρω από τους επιχειρησιακούς αλλά και πολιτικούς υπευθύνους.


Η συγκέντρωση άνω του 1 εκατ. υπογραφών στο ψήφισμα της Προέδρου του συλλόγου για τα θύματα των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού είναι ενδεικτική της απήχησης που έχει το εν λόγω ζήτημα στην κοινωνική πλειοψηφία, το οποίο εξελίσσεται σε «χαίνουσα πληγή» για τον κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση καλείται να σταθμίσει τις κινήσεις της γύρω από ένα θέμα που αποτελεί βαθύ και συλλογικό τραύμα, αποτυπωμένο βαθιά στην κοινή γνώμη.


Με αυτά τα δεδομένα και παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες το προεδρείο της Εξεταστικής «εξπρές» για τα Τέμπη απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της, προκειμκένου να μην τεθεί στο μικροσκόπιο η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, δεν αποκλείεται να γίνουν βήματα πίσω και να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Χαρακτηριστικό είναι πως χθες βουλευτές της πλειοψηφίας άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την κατάθεση των πορισμάτων, προκειμένου τα κόμματα να διαβάσουν το περιεχόμενο της δικογραφίας του Εφέτη ανακριτή της Λάρισας.


Και όλα αυτά την ώρα που ο ορισμός νέου Πραγματογνώμονα για το δυστύχημα στα Τέμπη, κατόπιν των αντικρουόμενων συμπερασμάτων μεταξύ της πραγματογνωμοσύνης που έγινε με εντολή του ανακριτή κι εκείνης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από τους συγγενείς θυμάτων, έρχεται προς επιβεβαίωση των θεωριών συγκάλυψης γύρω από την έκρηξη στο δυστύχημα, το φορτίο της αμαξοστοιχίας, την εντολή για «μπάζωμα» τρεις μέρες μετά αλλά και των βαγονιών που φέρεται να έχουν... εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365