Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πολάκης δεν ψηφίζει το γάμο ομοφύλων, ο Κασσελάκης τον «ξηλώνει» από συντονιστή

Ο Πολάκης δεν ψηφίζει το γάμο ομοφύλων

Στην απόφαση να απόσχει από την ψηφοφορία για το γάμο ομοφύλων έχει καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας, αν δεν υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Παύλος Πολάκης δεν θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, όμως, αναμένεται να εκπέσει από τη θέση του επικεφαλής των Τομεαρχών του κόμματος, από τη θέση του συντονιστή ΕΠΕΚΕ όπως είναι ο πραγματικός του τίτλος.


Ανεξαρτήτως, πάντως, της ποινής που θα επιβληθεί στον βουλευτή Χανίων εφόσον διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση στο νομοσχέδιο, το κυρίαρχο είναι πως θα επισημοποιηθεί η ρήξη που εδώ και ένα περίπου μήνα υπάρχει στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη.


Στην απόφαση αυτή αποδίδεται και το πρωινό κάλεσμα του Προέδρου του κόμματος, κ. Κασσελάκη προς τους βουλευτές του να ψηφίσουν «ναι» στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε επίμονες ερωτήσεις του κ. Ραγκούση κατά πόσο θα υπάρξουν μέτρα για όποιους δεν υπερψηφίσουν, ο κ. Κασσελάκης απάντησε θετικά, στέλνοντας μήνυμα προς τον Παύλο Πολάκη που αποτελούσε και το μοναδικό μεγάλο ερώτημα για την τελική στάση που θα κρατήσει.


Το πρωινό μήνυμα Κασσελάκη


Στο μήνυμά του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η καταψήφιση είναι για την για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ από την οποία όπως επισημαίνει τους χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος, σημειώνοντας με νόημα πως «η αποχή είναι για τους Βορίδηδες»


«Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Όλο το μήνυμα:


Αγαπητοί σ. Βουλευτές/Βουλεύτριες:


Σήμερα ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που είναι ατελές μεν, πηγαίνει όμως την κοινωνία μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά.


Ένα νομοσχέδιο που, χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τους αγώνες μας για ορατότητα, δε θα είχε έρθει ποτέ.


Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας.


Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ.


Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου.


Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς.


Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης.


Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος;


Αν όχι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, τότε ποιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365