Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Πήρε το γειτονικό ντέρμπι ο ΦΟ Αριδαίας - Ήττα για τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας

Πήρε το γειτονικό ντέρμπι ο ΦΟ Αριδαίας - Ήττα για τον ΠΑΟ Αλμωπίας

Ο ΦΟ Αριδαίας επικράτησε με 64-57 του Εδεσσαϊκού, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλυβίων, σε αγώνα για τη 18η και τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η Αριδαία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά, στο δεύτερο κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της κι έφτασε στην έβδομη νίκη της, σε μία αναμέτρηση η οποία δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στην επόμενη φάση,  η Αριδαία θα αντιμετωπίσει την ΑΚΕ Πιερίας σε αγώνες κατάταξης για τη δέκατη τρίτη θέση, ενώ ο Εδεσσαϊκός θα αντιμετωπίσει στα play off την ΑΓΕ Πιερίας με πλεονέκτημα έδρας, με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά του πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μακρόπουλος της Αριδαίας με είκοσι τέσσερις πόντους, με τον Σταυρουλάκη (Αριδαία) να ακολουθεί με είκοσι έναν και τον Πέτκο (Εδεσσαϊκός) με δεκατρείς.

Ελαφρώς καλύτερη ήταν η Αριδαία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να προηγηθεί στην ολοκλήρωσή του με 17-10.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και του δεύτερου δεκάλεπτου, με το επιμέρους σκορ να είναι πανομοιότυπο του πρώτο και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 34-20 υπέρ της γηπεδούχου.

Ισορροπημένο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα της Αριδαίας να σημειώνει δεκαπέντε πόντους, τον Εδεσσαϊκό δεκαεννέα και στο σκορ να διαμορφώνεται σε 49-38.


Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο, με την Αριδαία να διαχειρίζεται το προβάδισμά της και να φτάνει στη νίκη με το τελικό 64-57.


Δεκάλεπτα: 17-10, 34-20, 49-38, 64-57.


Διαιτητές ήταν οι κ.κ Μητώνας, Πρόιος.

Συνθέσεις:

ΦΟΑ: Χαραλαμπίδης 4, Ξυλουργίδης 4, Κανονίδης, Τοπαλίδης 6, Αντωνιάδης 6, Δημάκας, Σταυρουλάκης 21(5), Μακρόπουλος 23(3), Σαρακινλής.


Εδεσσαικός: (Παναγιώτης Βάτσης) 

Βεκόπουλος 12(1), Πέτκος 13(3), Τεντζέρης 6(2), Τσάμης 2, Αβραμίδης 12(1), Κληντσάρης, Χρήστου 4(1), Παπαδόπουλος 8.



Ο Εργόναθλος επικράτησε με 80-61 του ΠΑΟΚ Αλμωπίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Πέτρου, σε αγώνα για τη 18η και τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Εργόναθλος, παρα την σθεναρή αντίσταση του ΠΑΟΚ Αλμωπίας για τρία δεκάλεπτα, πήρε τη νίκη και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον όμιλο και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τον ΑΟΚ Βέροιας με πλεονέκτημα έδρας, με το νικητή να προκρίνεται στα προημιτελικά. Εκεί θα βρεθεί και ο ΠΑΟΚ Αλμωπίας, αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ζαφειράκη, με την ομάδα της Νάουσας να έχει το πλεονέκτημα έδρας στη μεταξύ τους διασταύρωση.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ημερίδης του Εργόναθλου με τριάντα πόντους με τον Σιδηρόπουλο (Εργόναθλος) να ακολουθεί με είκοσι έναν και τον Πετρούδη Γ. (ΠΑΟΚ Αλμωπίας) με είκοσι.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και τον Εργόναθλο να προηγείται στην ολοκλήρωσή του με 21-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ, να χτίσει μία διαφορά στα όρια του διψήφιου και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ του 40-31.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και του τρίτου δεκάλεπτου, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, να ψαλιδίζει τη διαφορά και την ομάδα του Πολυκάστρου να μπαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (58-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Παπαδόπουλου κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ, με συνέπεια να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 80-61. 

Διαιτητές: Λαδάς, Θεοδωρίδης.

Δεκάλεπτα: 21-19, 40-31, 58-54, 80-61.

Συνθέσεις:

Εργόναθλος: (Παπαδόπουλος)

Ημερίδης 30(3), Αρκούδας, Κηρύκος 6, Χαμουρούδης 4, Πολυχρονίδης 5(1), Γκαντίδης 12(1), Σιδηρόπουλος 21(1), Καλβάκης 2.


ΠΑΟΚ: (Χασάπης) 

Πετρούδης Γ. 20, Λιούγκας 2, Μπεγλόπουλος 3(1), Νταούτι 7(1), Τζίλας 2, Καρπάς 4, Πετρούδης Δ.17(1), Γάτσος, Λαμπρίδης 3, Αβραάμ, Στρέπκος 3(1).


Katerini Sport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365