Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πόσο πλούτο χρειάζεστε για να ανήκετε στο πλουσιότερο 1% του κόσμου

Πόσο πλούτο χρειάζεστε για να ανήκετε στο πλουσιότερο 1% του κόσμου
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά άτομο στο Μονακό, είναι 240.000 δολάρια, 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στο Μπουρούντι της Ανατολικής Αφρικής.

Η είσοδος στο κορυφαίο 1% του πλούτου στις ΗΠΑ, γίνεται όλο και πιο δύσκολος στόχος. Σύμφωνα με έρευνα της Knight Frank, πλέον χρειάζονται τουλάχιστον 5,8 εκατομμύρια δολάρια για να ενταχθεί κάποιος στο πλουσιότερο κλιμάκιο της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σχεδόν 15% περισσότερα από ό,τι πριν από περίπου 12 μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg.


 
Το Μονακό βρίσκεται στην κορυφή, με το υψηλότερο όριο παγκοσμίως (12,8 εκατ. δολάρια), αυξημένο κατά 3,2% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία κάποιος θα χρειαστεί περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια για πιάσει το όριο, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Wealth Report.

Διερύνεται το χάσμα

Τα ευρήματα δείχνουν πώς η ανάκαμψη των αγορών στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικά έθνη, διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά άτομο στο Μονακό, είναι 240.000 δολάρια, 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στο Μπουρούντι της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έβλαψε την παγκόσμια οικονομία που μόλις είχε αρχίσει να συνέρχεται από την πανδημία, στέλνοντας στα ύψη τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων. Αν και η κατάσταση προκάλεσε προβλήματα παγκοσμίως, τα φτωχότερα έθνη που πρέπει να εισάγουν αυτά τα αγαθά επλήγησαν σκληρά, καθώς αυξήθηκε το κόστος δανεισμού.

Παρόλα αυτά, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο πρόσθεσαν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στη συνολική τους αξία πέρυσι, με τον Ελον Μασκ να κερδίζει τα περισσότερα , σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν τις σημαντικές διαφορές στην κατανομή του πλούτου μεταξύ των χωρών», αναφέρει η Knight Frank στην έκθεσή της.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365