Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Πώς θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου στα σχολεία

Πώς θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου στα σχολεία

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της χώρας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα καθώς οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τις εορταστικές σχολικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Τι προβλέπει ο εορτασμός στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι μαθητές συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.


Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό καθώς και η Πρωινή Ζώνη  δε θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Τι ισχύει για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας

Στα Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα της σχολικής εορτής που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών. Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων, τη σύνθεση τμημάτων, τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές.


2 σχόλια:

  1. το μάθημα γιατί το χάνουνε οι μαθητές? η γιορτή θα μπορούσε να γίνει στο ολοήμερο προαιρετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ολοήμερο ,για να γνωρίζεις δεν συμμετέχει το σύνολο των μαθητών του σχολείου.Επομένως άστοχο το σχόλιό σου, για να μην πω πονηρό.Με την ίδια λογική και η παρέλαση να γίνεται απογευματινές ώρες προεραιτικά.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365