Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

«Πάρτι» της βαλκανικής μαφίας στην Ελλάδα: Πάνω από 60 δολοφονίες πανευρωπαϊκά από τους Σέρβους εκτελεστές

Συνολικά πάνω από 60 δολοφονίες πανευρωπαϊκά φαίνεται πως συνδέονται με τη συμμορία των Σέρβων

Συμμορίες Βαλκάνιων μαφιόζων έλυναν τις διαφορές τους... στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η εξιχνίαση από την ΕΛΑΣ και την Interpol δύο συμβολαίων θανάτου σε Βάρη και Κέρκυρα τo 2020.


Συνολικά πάνω από 60 δολοφονίες πανευρωπαϊκά φαίνεται πως συνδέονται με τη συμμορία των Σέρβων που βρίσκεται πλέον στα χέρια της Interpol.


Για την εξιχνίαση των συμβολάιων θανάτου, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, είχε δημιουργηθεί κοινή ομάδα έρευνας με Αρχές της Σερβίας και με ομάδα της Europol, ενώ όπως έγινε γνωστό, ταυτοποι΄ήθηκαν εντέλει περίπου 39 συνολικά εκτελεστές οι οποίοι προγραμμάτιζαν να «χτυπήσουν» στόχους σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. 


Στα ίχνη τους έφτασε η ΕΛΑΣ εξιχνιάζοντας δύο υποθέσεις σε Βάρη και Κέρκυρα:


Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Ιανουαρίου 2020 τέσσερις άνδρες μπαίνουν μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη και μέσα σε δευτερόλεπτα «γαζώνουν» τους στόχους με τις οικογένειές τους, καθώς έτρωγαν, αδιαφορώντας για τον κόσμο τριγύρω. Νεκροί τότε ήταν δύο αρχηγικά μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκαλιάρι».


Έξι μήνες αργότερα, 23 Ιουλίου του 2020, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταξιδεύουν με πλαστά διαβατήρια στον Χαλκούνα Κέρκυρας και εκτελούν δύο Γιουγκοσλάβους μέσα στο αυτοκίνητό τους. Στο σημείο είχαν βρεθεί 29 κάλυκες. Οι 4 άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα χέρια τους στη χώρα μας ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα περιοχή του Μαυροβουνίου, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως.


Έλυναν τις διαφορές τους στην Ελλάδα


Σύμφωνα με το διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Φώτη Ντουίτση, οι δολοφονίες έγιναν στο πλαίσιο πολέμου που ξέσπασε σε εγκληματική οργάνωση των Βαλκανίων μετά από την απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης το 2014 στην Ισπανία.


Ειδικότερα, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση «έσπασε» σε δύο νέες, που πλέον ήταν αντίπαλες.


Αυτό οδήγησε τα τέσσερα θύματα να διαφύγουν στην Ελλάδα προκειμένου να προστατευτούν από την αντίπαλη οργάνωση, όπου και διέμεναν, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, σε περιοχές της Αττικής, τουλάχιστον από το 2019.


Η εχθρική προς τα θύματα οργάνωση συνενώθηκε με ακόμα δύο από τις πλέον ισχυρές οργανώσεις των Βαλκανίων αποστέλλοντας σταδιακά στη χώρα μας άτομα προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα και να εκτελέσουν τις ανθρωποκτονίες.


Από τις έρευνες στη Ελλάδα, συνελήφθη τελικά ένας 44χρονος Αλβανός, ο οποίος συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική.


Ο 44χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες της Τρίτη σε περιοχή της Αθήνας, ενώ στην οικία του βρέθηκε ένα πιστόλι, γεμιστήρες και 40 φυσίγγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365