Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καραμανλή, ακόμη ένα «άδειασμα»: «Προφανώς θα είχα παραιτηθεί», λέει ο Φόρτωμας

«Προφανώς θα είχα παραιτηθεί», λέει ο Φόρτωμας

Η εικόνα δημοσκοπικής κατάρρευσης της ΝΔ και ο κοινωνική κατακραυγή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην τραγωδία των Τεμπών, που καταγράφεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο σε όλες ανεξαιρέτως τις μετρήσεις κοινής γνώμης, εντείνουν τις πιέσεις προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με την «κάλυψη» στο πρόσωπο του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Τις πιέσεις αυτές πολλαπλασίασε με γεωμετρικό τρόπο η χθεσινή πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα ζήτησε την άρση της ασυλίας του και τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του, μεταφέροντας έτσι την πίεση στον έτερο Υπουργό που διαχειρίστηκε την περιβόητη σύμβαση 717 για τους σιδηρόδρομους.


Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - κάνοντας λόγο για έγκλημα στα Τέμπη - επικαλέστηκε το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και «έκλεισε το μάτι» στον Καραμανλή σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ελπίζει και εύχεται ανάλογο αίτημα να υποβάλουν και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».


Τη δυσφορία τους πλέον εκφράζουν τα τελευταία 24ωρα και γαλάζια στελέχη. Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Βοιωτίας Λευτέρη Κτιστάκη.


«Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».



Ακολούθησε ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας επεσήμανε πως «αν ήμουν στη θεση του Καραμανλη μπορεί να αυτοκτονούσα. Δεν θα το άντεχα».


Το τελευταίο - για την ώρα - «χτύπημα» ήρθε από τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα. Ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις, παραδέχτηκε με τη σειρά του πως κι αυτός στη θέση του Καραμανλή θα είχε παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365