Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Παγίωση και επέκταση του dentist pass μέχρι τα 18 έτη ζητούν οι οδοντίατροι

Από το dentist pass ωφελήθηκαν μέχρι σήμερα 245.000 παιδιά

Επέκταση του προγράμματος σε μεγαλύτερες ηλικίες ζητούν οι οδοντίατροι.


Tην παγίωση και την επέκταση του dentist pass σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και την ασφαλιστική κάλυψη των οδοντιατρικών πράξεων, που ακόμα παραμένει στο μηδέν, αποτρέποντας σε πολλούς την πρόσβαση στην περίθαλψη, ζητούν οι οδοντίατροι.


«Από το dentist pass ωφελήθηκαν μέχρι σήμερα 245.000 παιδιά, δηλαδή περίπου 35-40% του συνόλου των δυνητικά ωφελουμένων. Περιμένουμε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει την ανανέωση για έναν χρόνο ακόμη. Αυτό που ζητάμε είναι η παγίωσή του και η επέκταση σε όρια ηλικίας μέχρι τα 18 ή τουλάχιστον μέχρι 16 ετών», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Δεβλιώτης, εκφράζοντας πάντως τον προβληματισμό του κατά πόσο η πρωτοβουλία αυτή που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης θα συνεχιστεί μέσω κρατικού προϋπολογισμού και ασφαλιστικών ταμείων.


Υπενθυμίζεται ότι δυνητικοί ωφελούμενοι του Προγράμματος ήταν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2017, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).


Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ήταν 40 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365