Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων στο νομό Πέλλας 17 Απρίλη (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα οι απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στις συγκεντρώσεις καλούσαν με αποφάσεις των διοικήσεων τους:

. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας

. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας

. Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας

Την στήριξη τους δήλωσαν με αποφάσεις τους:

. Αγροτικός Σύλλογος Γυψοχωρίου “ΕΝΟΤΗΤΑ”

. Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών

. Ομάδα Γυναικών Έδεσσας – Σκύδρας


Ο Χρήστος Κοντίδης, από την διοίκηση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας στη συγκέντρωση της Έδεσσας και η Αριστέα Χατζηβασιλειάδου, από την διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας στη συγκέντρωση στα Γιαννιτσά αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στα ψέματα και την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης για τον νέο κατώτατο μισθό. Κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει είναι να υλοποιήσει τα αιτήματα των Συνδικάτων:

. Να καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στα χρόνια των μνημονίων εώς και σήμερα.

. Να αποκαταστήσει την διαδικασία των ελεύθερων διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό.

. Να καταργήσει όλους τους περιορισμούς που εμποδίζουν να κηρυχθούν υποχρεωτικές οι κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται. Να ξεπαγώσει τις τριετίες που με το “έτσι θέλω” έχει διαγράψει από το 2012 μέχρι το 2023.


Τόνισαν επίσης πως όλα αυτά που ζούμε δεν έπεσαν από τον ουρανό. Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω κρύβεται μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε τέτοιες οδηγίες στηρίζεται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι μισθοί πείνας, η κατάργηση του εργάσιμου χρόνου, οι ομαδικές απολύσεις, τα εμπόδια στις απεργίες και στη δράση των σωματείων. Όπως επίσης, και οι περικοπές σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία. Αυτές τις οδηγίες ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο όλα τα αστικά κόμματα, και αυτές εξειδίκευσαν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, με τους νόμους Βρούτση – Αχτσιόγλου, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και πολλούς άλλους. Αυτή την ΕΕ στηρίζει και η ΓΣΕΕ, που λέει ότι οι ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν θετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να εφαρμόζονται στη χώρα μας.


Οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν με τους εκπροσώπους των σωματείων να καλούν να βάλουν οι εργαζόμενοι τις δικές τους ανάγκες μπροστά. Πετώντας από τον σβέρκο τους κάθε συμβιβασμένο συνδικαλιστή που δεν τιμά το ρόλο του. Δίνοντας βάρος στη δική τους δύναμη. Με τα σωματεία μας μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων. Με την οργάνωση μας και την αλληλεγγύη μας βάζουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά, τις ανάγκες μας στον 21ο αιώνα. Κόντρα στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, στο φόβο, την αναμονή.


Συνεχίζουμε, μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά. Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Θα την τιμήσουμε όπως πρέπει, ανήμερα 1η του Μάη, όπως αξίζει στους νεκρούς της τάξης μας, όπως αρμόζει για τους αγώνες που έρχονται.






1 σχόλιο:

  1. στον ιδιωτικό τομέα την αύξηση την αποφασίζει ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365