Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σύνταξη ακόμα και με 30.000 ευρώ χρέη αλλά με μία προϋπόθεση

Σύνταξη ακόμα και με 30.000 ευρώ χρέη αλλά με μία προϋπόθεση

Την επόμενη εβδομάδα όποιος έχει χρέος μέχρι 30.000 ευρώ θα μπορεί να ρυθμίσει το χρέος του και να πάρει σύνταξη υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ο ΕΦΚΑ δεν θέλει οφειλέτες, αλλά ανθρώπους που να μπορούν να εξυπηρετούν τις οφειλές τους. Γι’ αυτό την επόμενη κιόλας εβδομάδα βγάζουμε μία νέα υπουργική απόφαση ανεβάζοντας το πλαφόν από τις 20.000 στις 30.000 για σύνταξη ώστε να μπορεί να είναι κάποιος ασφαλιστικά ενήμερος» πρόσθεσε.


Για το επίδομα μητρότητας τόνισε «Τη διαφορά στη μητρότητα δεν την κάνει αν είσαι μισθωτή ή όχι! Γι’ αυτό ανοίξαμε εχθές την πλατφόρμα parentalbenefits.dypa.gov.gr προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα μητρότητας και οι μη μισθωτές, αποκαθιστώντας έτσι μία μεγάλη αδικία. Από εδώ και στο εξής οι μη μισθωτές (ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες) θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα για 9 μήνες, όπως ακριβώς και οι μισθωτές, δηλαδή 7.500 χιλιάδες ευρώ. Αν υπολογίσουμε σε αυτό και το επίδομα γέννησης που κυμαίνεται από 2.400 έως 3.500 ευρώ αναλόγως με τον αριθμό των παιδιών, τότε φτάνουμε στα 1.100 έως 1.200 ευρώ τον μήνα καθαρά. Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση συνολικού ύψους 10.000 ευρώ καθαρά. 


Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των υιοθεσιών. Το μέτρο αυτό έχει αναδρομική ισχύ για όσες γέννησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 και μετά, ενώ το δικαίωμα στο επίδομα μητρότητας είναι μεταβιβάσιμο στον πατέρα για 7 μήνες. Για παράδειγμα, αν ο μισθός ή το εισόδημα της μητέρας είναι υψηλότερο από του πατέρα, συμφέρει την οικογένεια να επιστρέψει η μητέρα στην εργασία και να λαμβάνει ο πατέρας το επίδομα. Αν μία γυναίκα κάνει σήμερα αίτηση, την 1η ημέρα του επόμενου μήνα θα μπει στον λογαριασμό της το επίδομα. Και κάτι άλλο σημαντικό: Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι πριν από έναν χρόνο επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας από τους έξι στους εννέα μήνες για τις μισθωτές. Εκεί δηλαδή που έπαιρναν για 6 μήνες 713 ευρώ, σήμερα παίρνουν για 9 μήνες 830 ευρώ. Είπαμε ότι θα βοηθήσουμε τη γυναίκα και την ελληνική οικογένεια και το κάνουμε πράξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365