Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Τα σακουλάκια στις συσκευασίες που πετάς, μπορούν να σε σώσουν

Τα σακουλάκια στις συσκευασίες που πετάς, μπορούν να σε σώσουν

Τα σακουλάκια Silica Gel, τα μικρά χάρτινα σακουλάκια με τις διαφανείς μπαλίτσες που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε συσκευασία προϊόντος και τα οποία πολλές φορές πετάμε ασυναίσθητα, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα καθώς απορροφούν την υγρασία και προστατεύουν τα αντικείμενα.

Οι διαφανείς μπαλίτσες είναι silica gel, μια κοκκώδης και πορώδης μορφή του διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο παρασκευάζεται από πυριτικό νάτριο, μια χημική ένωση που δρα προστατευτικά έναντι της υγρασίας που απειλεί κάθε είδους αντικείμενο που δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 


Τα σακουλάκια λοιπόν γέλης πυριτίου που πολλοί από εμάς τα πετάμε στα σκουπίδια χωρίς να τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία που τους αρμόζει είναι πολύτιμα για αυτό και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να τα ξεφορτωνόμαστε. 


Ας δουμε λοιπόν τις άγνωστες αλλά κατά τα άλλα άκρως σωτήριες χρήσεις του:


Απορροφά την υγρασία από το κινητό

Αν το κινητό σας πέσει στο νερό, πιο αποτελεσματικό από το να το βυθίσετε σε ρύζι είναι το τοποθετήσετε σε ένα σακουλάκι γεμάτο silica gel, τουλάχιστον για 24 ώρες πριν επανεκκινήσετε τη συσκευή.


Για κοφτερά ξυραφάκια

Οι λεπίδες ξυραφιού μπορούν να παραμείνουν κοφτερές αν το τοποθετήσετε σε ένα πλαστικό δοχείο με 4-5 φακελάκια silica gel. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το ξυράφι, στεγνώστε το προσεκτικά με μια πετσέτα και στη συνέχεια βάλτε το μέσα στο δοχείο.


Αποτρέπει τη σκουριά σε μεταλλικά αντικείμενα

Η υγρασία προκαλεί την οξείδωση και τη σκουριά των μετάλλων, καταστρέφοντας έτσι εργαλεία και όργανα. Βάλτε ένα από αυτά τα σακουλάκια silica gel στην εργαλειοθήκη σας και τα εργαλεία σας δεν θα σκουριάσουν μένοντας πάντα σαν καινούργια. 


Απορροφά την υγρασία από βρεγμένα παπούτσια ή τσάντες

Τοποθετήστε ένα σακουλάκι silica gel σε βρεγμένα παπούτσια ή τσάντα για να στεγνώσουν άμεσα και χωρίς να χαλάσει η ποιότητα και η υφή τους. 


Αποτρέπει τις οσμές σε ιδρωμένα ρούχα από το γυμναστήριο και βρεγμένα μαγιό 

Τα ιδρωμένα ρούχα από το γυμναστήριο ή το μαγιό που έχετε αλλάξει στη θάλασσα και ακόμη δεν έχει στεγνώσει εύκολα δημιουργούν άσχημες οσμές στην τσάντα που τα τοποθετείτε. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε βάζοντας λίγα πακέτα με silica gel στην τσάντα σας.


Αποξηράνετε τα λουλούδια

Με τα silica gel μπορείτε να αποξηράνετε τα αγαπημένα σας μπουκέτα λουλουδιών. 


Πώς τα έγγραφα και οι φωτογραφίες σας δεν θα χάσουν την αυθεντικότητά τους 

Προστάτεψε σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες από την υγρασία με ένα πακέτο πυριτικού τζελ μέσα στο κουτί ή στο ντουλάπι αρχείων.


Για να διατηρήσετε φρέσκα τα ξηρά τρόφιμα

Τοποθετήστε σακουλάκια silica gel σε συσκευασίες με ξηρές τροφές. Έτσι τα τρόφιμα θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.


Για να μην αλλοιωθούν τα φάρμακα

Τοποθετήστε τα σακουλάκια silica gel κουτιά με φάρμακα για να απορροφήσουν την υγρασία και να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενο και η δραστικότητά τους.


Extra συμβουλή: Για να «επανενεργοποιήσεις» τις συσκευασίες πυριτικού τζελ (silica gel) που είναι κορεσμένες με υγρασία, τοποθέτησε τις σε ένα ταψί και τοποθέτησε τες σε φούρνο στους 200 βαθμούς για δύο ώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365