Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ευρωπαία εισαγγελέας για Τέμπη: Πόσες τραγωδίες χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;

Πόσες τραγωδίες χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;
Αιχμές κατά της ελληνικής νομοθεσίας από την Ευρωπαία εισαγγελέα, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Στην υπόθεση των Τεμπών επανήλθε - κατόπιν σχετικής ερώτησης σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου - η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κιοβέσι, η οποία πρόσφατα επικρίθηκε σφοδρά από εκπροσώπους της ελληνικής δικαιοσύνης.


Η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα και επεσήμανε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο, το δυστύχημα στα Τέμπη».


«Κάποιες φορές φαίνεται ότι δεν θα μάθουμε ποτέ. Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;», αναρωτήθηκε.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε εμμέσως στην ελληνική νομοθεσία, λέγοντας: «Ξεκινήσαμε την έρευνα πέρυσι τον Δεκέμβρη, κάναμε μηνυτήρια αναφορά κατά 23 αξιωματούχων. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε έρευνα εναντίων κάποιων πρώην μελών της κυβέρνησης και επικρίνουμε αυτή τη διάταξη».


Ξεκαθάρισε ότι το θέμα «δεν είναι προσωπικό», αλλά να «συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ενωσιακό κανονισμό. Αυτό είναι το καθήκον μας».


«Αυτό το δράμα μπορεί να θεραπευτεί μόνο μέσω της δικαιοσύνης», κατέληξε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365