Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Εtwinning «Αθήνα 2004-Παρίσι 2024»: Επίσκεψη των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτο

Βασικός σκοπός του έργου «Αθήνα 2004-Παρίσι 2024»είναι η γνωριμία, η επικοινωνία και η συνεργατική μάθηση των παιδιών διαφορετικών σχολείων της Ευρώπης, μέσα από μία κοινή διαδρομή: αυτή της γνωριμίας των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα, της ιστορικής εξέλιξής τους και της παρούσας αναμονής των αγώνων στο Παρίσι το 2024, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την διεξαγωγή τους στην Αθήνα το 2004. 


Παράλληλα, η δράση προωθεί και ενδυναμώνει τις έννοιες της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας.


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εtwinning «Αθήνα 2004-Παρίσι 2024» οι μαθητές των Β και Γ τάξεων του σχολείου μας βρέθηκαν στο Δημ. Στάδιο Αριδαίας.


Ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας προσέφερε η συνάντηση με τον γυμναστή κ. Χρήστο Χατζηγιαννίδη και την πρωταθλήτρια στο βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου, η οποία είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.


Ο κ. Χατζηγιαννίδης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η κ. Ζαπουνίδου για την εμπειρία της στους αγώνες με τον ιδιαίτερα σεμνό τρόπο που τη διακρίνει.


Στη συνέχεια με τη βοήθειά τους οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.



Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνάντηση και την πολύτιμη βοήθειά τους!


Οι δράσεις του έργου μας αναρτώνται στο ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365