Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης από Πέλλα: Δεν θα στήσουμε διχασμούς για λίγα ψηφαλάκια - Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτο

Στην 'Αρνισσα της Πέλλας, μετά τα Γρεβενά και τη Φλώρινα χθες, συνέχισε σήμερα τη περιοδεία του στη Δ. Μακεδονία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που συναντήθηκε με αγρότες στους οποίους εξήγησε τον αρνητικό απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα.


«Πριν από πέντε ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Μας απάντησαν γιατί έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Περονόσπορος έχει πέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Προχθές παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του "ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ", καταγγέλλοντας διαφθορά. Θα απαντήσει κανείς; Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή την Παρασκευή που συζητάμε για την ακρίβεια; Θα μας απαντήσουν γιατί κάνουν προσχηματικό διάλογο για τον ΕΛΓΑ;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.


Πρόσθεσε πώς καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κορυφώνονται άν δεν γίνει σοβαρός διάλογος για την αναθεώρηση του ΕΛΓΑ, όλα όσα υπόσχεται , είναι κοροϊδία. «Είναι αέρας κοπανιστός. Δυόμισι σελίδες ήταν αυτά που κατέθεσαν για τον διάλογο του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντί το υπουργείο να γίνει υπουργείο - στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής αναφέροντας ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη σε ενέργεια, ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα. «Τι κάνουν άλλα κράτη; Κάνουν πράξη τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Στα καθ' ημάς δεν είναι ούτε πράσινη ούτε δίκαιη. Δεν είναι πράσινη, διότι έχει επενδυθεί ένα πολύ μεγάλο της κομμάτι στο εισαγόμενο φυσικό αέριο και δεν είναι ούτε δίκαιη, γιατί όσες ΑΠΕ γίνονται, αντί να δίνονται κατά προτεραιότητα με όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους, ενεργειακές κοινότητες δήμων, συνεταιρισμών, μεταποιητών, γίνονται πολύ μεγάλα πάρκα που φιλοδοξούν, μάλιστα, να μην είστε συμπαραγωγοί αλλά να είστε μόνο καταναλωτές. 'Αρα, ξανά σε ομηρία ο πρωτογενής τομέας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .


«Δυστυχώς, δισεκατομμύρια ευρώ αντί να γίνουν δίκτυα υψηλής συνδεσιμότητας, γίνονται ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας της εγχώριας ολιγαρχίας. Τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος επισήμως; Ολιγοπώλια στην υγεία, ολιγοπώλια στην εμπορία τροφίμων, ολιγοπώλια στην ενέργεια, ολιγοπώλια στις τράπεζες» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365