
Πώς να ξεφορτωθείς το τηγανόλαδο με έναν απλό και καθαρό τρόπο
Το τηγάνισμα είναι από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ετοιμάσουμε φαγητό και να απολαύσουμε γεύσεις που αγαπάμε. Από πατάτες μέχρι κολοκυθάκια και ψαράκια, όλα αποκτούν εκείνη τη χαρακτηριστική τραγανή υφή που δύσκολα αντιστέκεται κανείς.
Όμως, κάθε φορά που τελειώνουμε με το τηγάνισμα, μένει πίσω το γνωστό… βάσανο: τι κάνουμε με το λάδι που περίσσεψε στο τηγάνι;
Πολλοί από συνήθεια το αδειάζουν στον νεροχύτη, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Το τηγανόλαδο κολλάει στους σωλήνες, τους βουλώνει και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αποχέτευση.
Επιπλέον, καταλήγει στο περιβάλλον, μολύνοντας νερά και έδαφος. Άλλοι το πετάνε όπως-όπως στα σκουπίδια, αλλά αν δεν το κάνουν σωστά, συχνά δημιουργούνται διαρροές, μυρωδιές και λεκέδες στον κάδο.
Η λύση είναι απλή, οικονομική και πρακτική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο αλουμινόχαρτο και χαρτί κουζίνας.
Το κόλπο βήμα-βήμα
Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο ποτηράκι
Πάρε ένα κανονικό ποτήρι και τύλιξέ το γύρω-γύρω με αρκετό αλουμινόχαρτο. Μόλις το βγάλεις, θα έχεις ένα «ποτήρι» μιας χρήσης από αλουμινόχαρτο, έτοιμο να υποδεχθεί το λάδι.
Περίμενε να κρυώσει το λάδι
Είναι σημαντικό να αφήσεις το λάδι να πέσει σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγεις ατυχήματα και να μην καεί το αλουμινόχαρτο.
Άδειασέ το μέσα
Ρίξε προσεκτικά το λάδι στο αυτοσχέδιο ποτηράκι. Το αλουμινόχαρτο είναι αρκετά ανθεκτικό για να το κρατήσει, αλλά καλό είναι να έχεις βάλει αρκετές στρώσεις για σιγουριά.
Σκούπισε το τηγάνι
Με χαρτί κουζίνας μάζεψε τα υπολείμματα λαδιού από το τηγάνι. Αυτό το χαρτί το ρίχνεις κι αυτό μέσα στο αλουμινόχαρτο. Έτσι απορροφάται ό,τι έχει μείνει και μειώνεται ο κίνδυνος να στάξει.
Κλείσε καλά και πέτα το
Βάλε επιπλέον χαρτί από πάνω, δίπλωσε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο, σφράγισέ το και πέτα το κατευθείαν στα σκουπίδια. Δεν θα έχεις διαρροές ούτε δυσάρεστες μυρωδιές.
Γιατί να το κάνεις έτσι;
Κρατάς την κουζίνα σου καθαρή και χωρίς λεκέδες.
Προστατεύεις τους σωλήνες και γλιτώνεις ακριβά ξεβουλώματα.
Δεν μολύνεις το περιβάλλον, αφού το λάδι είναι απόβλητο που δεν διαλύεται εύκολα.
Χρησιμοποιείς απλά υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι.
Αυτό το μικρό tip μπορεί να σου αλλάξει τη ρουτίνα στην κουζίνα. Κάνει τη διαδικασία γρήγορη, καθαρή και κυρίως ασφαλή. Την επόμενη φορά που θα τηγανίσεις, δοκίμασέ το – θα δεις πόσο πιο εύκολο θα γίνει να ξεφορτωθείς το τηγανόλαδο χωρίς άγχος.
Πηγή: womenonly.skai.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia365