Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026

Επιστρέφει το παζάρι στην παλιά του θέση στην Αριδαία (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτό

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στον Δήμος Αλμωπίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκος Παρούτογλου, παρουσία επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών της περιοχής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ύδρευσης, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Η δημοτική αρχή επιδίωξε να υπάρξει σαφής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αλλά και για τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή υδροδότηση και να μειωθούν τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει επιχειρήσεις και κάτοικοι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην Αριδαία, καθώς εξετάστηκε το ενδεχόμενο επιστροφής του εβδομαδιαίου παζαριού μέσα στην πόλη. Μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων, αποφασίστηκε το παζάρι να επιστρέψει στην γνωστή του θέση το συντομότερο δυνατό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του στο συγκεκριμένο σημείο εξυπηρετεί τόσο την τοπική αγορά όσο και τους καταναλωτές.

Ο δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας και ότι η απόφαση θα υλοποιηθεί άμεσα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή της λαϊκής αγοράς θα συνοδευτεί από συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της, την τήρηση της καθαριότητας και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προγραμματίζονται για την πόλη, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην ασφάλεια των πεζών και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Δείτε φωτό:








17 σχόλια:

  1. Να βάλετε κιλοδοκους να δένουν να μην έχουν πρόβλημα τα μαγαζιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας σκεφτόταν τον ευατο του εκεί μέσα και επίσης προέκυψαν και νέοι επιστήμονες. Συζήτηση για να σου πέφτουν τα μαλλιά. Κάποιοι με κλούβες έξω από τα μαγαζιά τους για να μην παρκάρει άλλος, μας κουνάνε το δάχτυλο. Κοιταχτείτε καποιοι πρώτα στον καθρέφτη. Ακούστηκε και το πιο κουφό από όλα , ότι με μονόδρομο θα γίνει χειρότερη η κατάσταση, ενώ οι μόνοι δρόμοι που δεν έχουν πρόβλημα στην πόλη είναι οι μονόδρομοι. Επίσης καλό ήταν εκεί μέσα να υπήρχαν και πολίτες αλλά και κάτοικοι που ζουν στον δρόμο του παζαριού και όλο αυτό το κυκλοφορικό χάος στην Αριδαία για να πουν την άποψη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΡΑΒΑΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ. ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

      Διαγραφή
  3. Απόφαση παίρνει ο δήμαρχος.να μη κρύβεται οπότε τον συμφέρει πίσω από δήθεν πλειοψηφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό χάος δημιουργείται από εμάς η μόνη λύση είναι η τιμωρία τό πρόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε, απέτυχες. Ενώ έχεις την λαϊκή εντολή, πάλι μάσησες να πάρεις απόφαση. Να ξέρεις θα έχεις το τέλος και των υπολοίπων δημάρχων δηλαδή δεν ξαναβγαίνεις δεύτερη τετραετία. Δεν θέλεις να αλλάξεις την ΑΡΙΔΑΙΑ. Όχι μόνο δεν παίρνεις το παζάρι από το κέντρο αλλά δεν θα μονοδρομήσεις και την ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗ άρα μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ήταν το παζάρι εκεί στην παλιά του θέση τα μαγαζιά δεν το θελανε τώρα που δεν είναι εκει το ψάχνουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς μονοδρομησεις δεν σωνωμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι ΑΦΡΙΚΉ παζάρι μέσα στην πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΚΑΠ.Γαρεφη αν δεν μονοδρομηθει το κυκλοφοριακό δεν λινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ Νίκο κρίμα, περιμέναμε να φύγει η λαϊκή αγορά, σιχαθήκαμε τόσα χρόνια μέσα στα πόδια μας είναι. Κρίμα τι να πω. Άκουσες τους ίδιους και τους ίδιους. Και επί Μπίνου οι ίδιοι ήταν που διαμαρτυρήθηκαν. Τι να πω κρίμα. Πάνω που είπαμε ηρεμήσαμε. Εντύπωση πάντως μου κάνει πως κανένας δήμαρχος δεν έχει τα κότσια να πάρει την λαϊκή αγορά από το κέντρο και ας μην βγαίνει ξανά δεύτερη τετραετία. Πως το εξηγείται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς που κάνετε τον έξυπνο κάθε φορά γιατί δεν ήρθατε στο Δημαρχείο?????
    Να μιλήσετε να πείτε άποψη κλ.π
    Και κρύβεστε πίσω απ' την ανωνυμία του διαδικτύου..ελάτε ρε μάγκες και μιλήστε!!!!!
    Μάγκες της φακής!!!!
    Και κάτι ακόμη σήμερα είχε 100 ανθρώπους εκεί ξέρετε να σας πω το σκορ
    100..0 ναι καλά ακούσατε ..100...0
    Δηλαδή όλοι αυτοί που ήταν εκεί ήταν συνεννοηθούμε..όλοι ..δεν νομίζω!!
    Οπότε όλα καλά , και κάτι ακόμη δεν έπρεπε κανονικά να γίνει αυτό στ Δημαρχείο σημερα γιατί η λαϊκή δεν έφυγε για κάποιο σκοπό ,έφυγε με μοναδικό σκοπό να γίνουν τα έργα και να γυρίσει πίσω!!
    Και δεν ξέρω πως προέκυψε Αυτό!!
    Τέλος πάντων επιβαιβεωση ότι όλοι θέλουν το παζάρι στ κέντρο!! Τέλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κάτοικοι που δεν θέλουν το παζάρι είναι πολύ περισσότεροι από εσάς που είσασταν εκεί πέρα. Θες να μάθεις γιατί δεν ήρθανε εκεί πέρα να πούνε την άποψη τους. Πρώτον γιατί δεν τους κάλεσε ο Δήμαρχος και δεύτερον πες μου πιο λογικός ανθρωπος θα ερχόταν σαν την μύγα μέσα στο γάλα να εκφέρει διαφορετική άποψη, με τόσες κουτσο@@όλες που ήταν εκεί μέσα. Φαντάζεσαι αύριο τι θα γινότανε. Το μάτιασμα θα πήγαινε σύννεφο.

      Διαγραφή
  12. Είναι ντροπή αυτό που έγινε σήμερα στο δημαρχείο. Μαζεύτηκαν 30 που έχουν συμφέροντα για να μείνει εκεί το παζάρι και χιλιάδες κόσμος θα συνεχίσει να υποφέρει.. Επίσης δημοκρατία έχουμε, καλά είναι να ακούμε γνώμες, αλλά μερικοί που ήταν εκεί παρόντες και είπαν της αρλούμπες του, δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε απ έξω. Η πολύ δημοκρατία δεν χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενας το έπαιζε γνωστικός σε όλα επειδή έχει αρκετά χρόνια επιχείρηση και είναι ο ίδιος που έχει συνέχεια κλούβες έξω από το μαγαζί του. Η άλλη μας είπε όχι έχει πιο πολλές γνώσεις από τους Συγκοινωνιολόγους, τα ίδια έκανε βέβαια και στον κοβιντ, τότε το έπαιζε γιατρός. Μία άλλη είπε ότι με μονόδρομους θα γίνει χειρότερη η κατάσταση στα διπλοπαρκαρισμένα, που από μόνο του σαν επιχείρημα στερείται λογικής.. Ένας άλλος αλλά έλεγαν αλλά άκουγε και για άλλα αρπαζόταν. Ενας παζαρτζης με τουπέ απλά χωρίς να ακούσει τι έλεγαν είπε μόνο άρχισε να λέει τις αρλούμπες του. Και το καλύτερο επιχείρημα από όλα ήταν που πλέον στην καινούργια θέση δεν τους ξέρει ο κόσμος, αυτοί κύριοι μετά από λίγες βδομάδες θα λυθεί αφού θα σας μάθουν όλοι που βρίσκεστε.
    Το παζάρι πρέπει να φύγει από το κέντρο, οι μονοδρομήσεις να γίνουν και όλο αυτό που έγινε σήμερα δυστυχώς ήταν μια παρόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Αριδαία πρέπει να γίνει σαν την Έδεσσα και όχι σαν τα Γιαννιτσά. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Πεζοδρόμια μονοδρομισεις και θέσεις πάρκινγκ αλλιώς θα σβήσει το εμπορικό κέντρο. Σαν πόλη δεν έχει αγοραστική κίνηση όλοι από τα χωριά κατεβενουν όλοι με αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά ηρεμία, μην μαλώνετε, όλοι δίκιο έχετε, ο καθένας από της σκοπιά που τα βλέπει. Απλά για άλλη μια φορά φανήκαμε σαν Δήμος κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτός είναι ο λόγος που η Αλμωπία δυσκολεύεται ανέκαθεν να ξανά εμπιστευτεί δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365