Τρίτη 7 Ιουλίου 2026

Δήμος Αλμωπίας: Δεν ενδιαφέρεται ο Κετικίδης για υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάντσης σε πρώτο πλάνο - Όλο το ρεπορτάζ του Aridaia365

Όλο το ρεπορτάζ του Aridaia365

Έντονη πολιτική κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Αλμωπίας, με τα σενάρια και τις διεργασίες ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.


Παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους κύκλους, σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia365, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία σκέψη από τον Γιάννη Κετικίδη να διεκδικήσει τον Δήμο Αλμωπίας ως υποψήφιος δήμαρχος.


Αντίθετα, όπως έχει αναφέρει το Aridaia365 και σε προηγούμενα δημοσιεύματά του, ο Δημήτρης Γιάντσης φέρεται να προετοιμάζει την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο, έχοντας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τη στήριξη τόσο του Γιάννη Κετικίδη όσο και του Χρήστου Χατζηγιαννίδη, παρότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.


Ο Δημήτρης Γιάντσης κινείται εδώ και αρκετό διάστημα με χαρακτηριστικά υποψηφίου δημάρχου, πραγματοποιώντας επαφές και διερευνώντας πρόσωπα για τη στελέχωση του συνδυασμού του, με στόχο να ενισχύσει τη δυναμική του και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο απέναντι στον δυνατό νυν δήμαρχο, Νίκο Παρούτογλου.


Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Κετικίδης έχει στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στα καθήκοντά του ως διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο πολύ επιτυχημένο έργο της διοίκησης του, το οποίο αναγνωρίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης!


Από εκεί και πέρα ο Χρήστος Μπάτσης εμφανίζεται αποφασισμένος να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, ενισχύοντας τις επαφές του και αξιολογώντας τα δεδομένα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο, οι κινήσεις του Δημήτρη Γιάντση προκαλούν προβληματισμό, καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε διάσπαση της παράταξης.


Ερωτηματικό παραμένει και η στάση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπίνου. Παρότι σήμερα τη διοίκηση του Δήμου ασκεί ο Νίκος Παρούτογλου, ο ίδιος εξακολουθεί να ασκεί εντονότερη κριτική προς τον Χρήστο Μπάτση. Παράλληλα, ο Στέφανος Αβραμίκας έχει εκφράσει κατά το παρελθόν το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τον Δήμο ως υποψήφιος δήμαρχος και ζυγίζει αυτή την στιγμή τα δεδομένα.


Συζητήσεις προκαλεί η στάση του Χρήστου Χουρσόγλου, μετά την πρόσληψη της κόρης του, Ολυμπίας Χουρσόγλου, ως ειδικής συνεργάτιδας του δημάρχου Νίκου Παρούτογλου, εξέλιξη που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από στελέχη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.


Παρότι απομένει σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όλα δείχνουν πως το προσεχές διάστημα θα είναι ιδιαίτερα θερμό, τόσο σε επίπεδο πολιτικών διεργασιών και παρασκηνίου όσο και σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων, καθώς οι ισορροπίες στον πολιτικό χάρτη της Αλμωπίας διαμορφώνονται σταδιακά και αλλάζουν καθημερινά!

9 σχόλια:

  1. Γιατί αντιμετωπίστηκε θετικά από την υπόλοιπη δημοτική αρχή;;; Προσωπικά εγώ δε θα στηρίξω Παρουτογλου μετά από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους κάποιος γραφτεί τα πράγματα ως έχουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πραγματικά έγκυρο και αξιόπιστο άρθρο, που βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και παρουσιάζει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηριζόμαστε σε πηγές που ενημερώνουν με ακρίβεια, αντί να αναπαράγουν ανακρίβειες ή να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η σωστή ενημέρωση αποτελεί προϋπόθεση για ουσιαστικό διάλογο και την αναζήτηση της αλήθειας. Συγχαρητήρια για την ποιοτική δημοσιογραφική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιος κανει σωστά την δουλεια του οπως το είπες φιλε μου φαίνεται σε πολλά. Εγω ομως θελω να τονίσω το θέμα Χουρσόγλου, το οποίο καποιοι το έχουν θάψει, αλλα στο Aridaia365 εχει τονιστεί πολλές φορές με σωστό και πολύ εύστοχο τρόπο.
      Και ενα μήνυμα πως καποιους, δεν βρέχει κύριοι, απλα κάποιοι σας φτύνουν!

      Διαγραφή
    2. Όπως και η ανάρτηση σχολίων είτε είναι αρεστά είτε όχι

      Διαγραφή
  4. Οσο και αν προσπαθουν,οι οψιμοι μαθητευονενοι μαγοι του Παρουτογλου,να εμφανισουν την ΔΕΞΙΑ παραταξη με προβληματα,θα απαγοητευτουν.
    Η ΔΕΞΙΑ θα κατεβει συσπειρωμενη με τον Μπατση,με οτι αυτο συνεπαγεται.Οι βουλευτες,πολιτευτες και δηθεν δεξιοι και δεξιοι....της δραχμης,,ας αναλαβουν επιτελους τις ευθυνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Παρουτογλου πρεπει να ανησυχει απο τις μεθοδικες και προσεκτικες κινησεις του Πασοη.Οι δεξιοι αυτη την φορα ξερουν τι θα ψηφισουν,οπως και οι κεντροαριστεροι.Τον βλεπω παρεουλα μονο με τον Μπινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό θα είναι να παραμείνει ο Γιάννης στην θέση του γιατι από ότι ακούγεται η προσφορά του προς τούς συντοπίτες είναι πάρα πολύ μεγάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365