Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

Στο τραπέζι του Πρωθυπουργού οι μεγάλες διεκδικήσεις της Αλμωπίας – Τι ζήτησε ο Νίκος Παρούτογλου

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου συμμετείχα στη σύσκεψη των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης, ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και η μετάβαση από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση. 

Στην Πέλλα, οι προτεραιότητες των Τοπικών Αναπτυξιακών Σχεδίων έχουν πλέον καταγραφεί μέσα από τη συνεργασία των τεσσάρων Δήμων και της Περιφέρειας.

Γι'’ αυτό έθεσα την ανάγκη ενός ισχυρού χρηματοδοτικού εργαλείου για την Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχου με τον «Τρίτση» και τον «ΦιλόΔημο».

Άλλωστε είναι ενα μοντέλο για το οποίο μιλάω απο την πρώτη μέρα!

Κατα την διάρκεια της σύσκεψης, είχα την ευκαιρία να θέσω συγκεκριμένες προτεραιότητες για την Αλμωπία:

• Τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης των υδατικών πόρων, με φράγματα, λιμνοδεξαμενές και εκσυγχρονισμό των περισσότερων από 240 γεωτρήσεων.

• Την ανέγερση νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.

• Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου Αριδαίας.

• Την ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού της Αριδαίας.

• Την προοπτική σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλμωπίας με τη Θεσσαλονίκη, με σημαντική αναπτυξιακή και τουριστική διάσταση για την Πέλλα και τα Λουτρά Πόζαρ.

• Την καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων του 2025 και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Έθεσα, επίσης, την ανάγκη ειδικής χρηματοδότησης των Δήμων για ασφαλτοστρώσεις. 

Στην Αλμωπία έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία.

Μετά την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, εξασφαλίσαμε 3 εκατομμύρια ευρώ από ίδιους πόρους για ασφαλτοστρώσεις, με τον διαγωνισμό να έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος, αναφέρθηκα στο υψηλό ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ και στην ανάγκη ενός ευνοϊκότερου τιμολογίου.

Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, τότε οι περισσότερες αν οχι όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα τιμολόγια τους ακόμα και 100%.

Οι προτεραιότητες της Αλμωπίας είναι ξεκάθαρες και οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί. 

Τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης.

Διεκδικούμε από την Πολιτεία τα αναγκαία εργαλεία και συνεχίζουμε με σχέδιο, νοικοκυρεμένα οικονομικά και σωστή ιεράρχηση, για μια Αλμωπία με σύγχρονες υποδομές και καλύτερη ποιότητα ζωής. 

2 σχόλια:

  1. Μην χανεται διαπραγματευτικη ισχυ ζητωντας τραινα,αεροπλανα και βαπορια για την Αλμωπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μοντέλο για την ώρα αυξήσεις και όποιος αντέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365