Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η Αλμωπία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Θεοδώρα Τζάκρη (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Με μια ομιλία - ποταμό η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 διέλυσε την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη και κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει εναλλακτική που να συμφέρει την Πέλλα, άλλη από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Διακοπτόμενη διαρκώς από το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρισταμένων η Θεοδώρα Τζάκρη δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στις επάλξεις με το σύνθημα «Πρώτα η Πέλλα». 



«Ήταν η πρώτη φορά που βουλευτής παρουσίασε τόσο ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Αλμωπίας» σχολίαζαν μετά την ομιλία της πολλοί από τους συμμετέχοντες. 

Άλλωστε, όπως ανέφεραν, «όλα τα χρόνια που η Θεοδώρα Τζάκρη εκπροσωπεί την Πέλλα στο Κοινοβούλιο στέκεται αποτελεσματικά στο πλευρό κάθε πολίτη της περιοχής, χωρίς να εξετάζει κομματικές προτιμήσεις», καθώς και ότι «κάθε φορά και για κάθε θέμα είναι σίγουρο ότι η Θεοδώρα θα παλέψει και θα φέρει αποτέλεσμα».

Μετά το τέλος της ομιλίας της κ. Τζάκρη ακολούθησε συζήτηση με τους εκατοντάδες φίλους και στελέχη που συμμετείχαν στη συγκέντρωση οι οποίοι της εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους και σε αυτές τις εκλογές, με στόχο να έχει και πάλι η Πέλλα δυνατή και αποτελεσματική φωνή και στη νέα Βουλή.

Η κ. Τζάκρη ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας:
«Φίλες και Φίλοι 
Έχουν περάσει τόσα χρόνια που δίνουμε αγώνες μαζί.
Θέλω να γνωρίζετε ότι είναι ξεχωριστή τιμή για μένα αυτή η ιδιαίτερα συγκινητική υποδοχή που μου κάνετε.
Γιατί το αισθάνομαι, το βλέπω στα μάτια σας ότι δεν με υποδέχεστε μόνο σαν πολιτικό. 
Δεν με υποδέχεστε μόνο σαν την βουλευτή που έχει δώσει αγώνες για κάθε οικογένεια αυτού του Δήμου.  Είμαι βέβαιη πως με υποδέχεστε σαν φίλη.
Αυτό κρατώ μέσα στην καρδιά μου ότι είμαστε πάνω από όλα φίλοι». 
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ιστορικό ρόλο και τις προοπτικές της Αλμωπίας:
«Κάθε τόπος με ιστορία -και εννοώ ιστορία, όχι κάποια γεγονότα- έχει φτιαχτεί από πολλές κουλτούρες και από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. 
Τόπος με ιστορία, από τους λίγους στην Ελλάδα, είναι η Πέλλα. Η γη των Μακεδόνων. Η γη του Αλεξάνδρου που έφτασε τον ελληνικό πολιτισμό ως τα πέρατα του κόσμου. 
Έτσι και στην Πέλλα έχουμε τρεις σπουδαίους τόπους. Και στην κορυφή στέκει η Αλμωπία, η Αριδαία μας με τα χωριά της, η πύλη που γεφυρώνει την Ελλάδα με το νέο βόρειο ζωτικό της χώρο. 
Φίλες και φίλοι
Ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πολιτική μου πορεία η μέρα που επικυρώσαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων τη συμφωνία για τη συνοριακή πύλη και το τελωνείο, εδώ στους Προμάχους. 
Πολλές και πολλοί αναρωτιούνται γιατί είναι αυτό σημαντικό. Είναι ώρα λοιπόν να μάθουν όλοι ότι χάρη σε αυτή την πύλη και σε αυτό το τελωνείο  που είχα την τιμή να εισηγηθώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πάψαμε να είμαστε η αναπτυξιακή παραμεθόριος και γινόμαστε επιτέλους ο αναπτυξιακός και εξαγωγικός προμαχώνας της Ελλάδας για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. 
Είναι άλλο πράγμα τα προϊόντα μας να εξάγονται απευθείας και να φτάνουν γρήγορα στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης και άλλο πράγμα να σκοντάφτει η προκοπή μας πάνω σε εχθρότητες και γραφειοκρατίες. 
Υποστήκαμε πόλεμο για τις γενναίες αποφάσεις που πήραμε. Αλλά τώρα πια οι μάσκες έπεσαν. Και ο κύριος Μητσοτάκης έφτασε να λέει ότι η Εθνική του αποστολή είναι να εποπτεύσει αυστηρά την τήρηση της συμφωνίας με τους βόρειους γείτονές μας. 
Αλλά η Πέλλα έχει αποδείξει ότι ξέρει να παίρνει γενναίες αποφάσεις και να κόβει γόρδιους δεσμούς. 
Τις ζωές μας τις φτιάχνουμε εμείς. Και όχι τα χαρτιά και οι ιδεοληψίες. Τώρα έχουμε απέναντί μας ένα φιλικό κρατίδιο, του οποίου τον εναέριο χώρο και τα σύνορα θα επιτηρούμε εμείς. Αν είχαμε υποκύψει στους ψευτομακεδονομάχους, σήμερα ο Ζάεφ θα είχε πέσει και θα συνορεύαμε με την μεγάλη Αλβανία. 
Η Αριδαία και η ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας θα πάψουν να ανήκουν στην κατηγορία κωμοπόλεις και χωριά. 
Δεν θα πάρει πάνω από τρία με τέσσερα χρόνια και θα με θυμηθείτε. Η Αλμωπία με κέντρο της ανάπτυξης την Αριδαία θα γίνει κόμβος εμπορίου και πλούτου διεθνούς επιπέδου. Τι σημαίνει αυτό;
Ο δρόμος δεν θα ενώσει μόνο τους μεγάλους οδικούς εθνικούς άξονες με την πύλη. 
Ο δρόμος και η απλούστευση της γραφειοκρατίας θα φέρουν τουρισμό. Ο τουρισμός θα φέρει κι άλλες επενδύσεις και τα Λουτρά του Πόζαρ -που ήδη συγκεντρώνουν 1.500.000 επισκέπτες το χρόνο- δεν θα είναι ο μόνος αξιοποιημένος τουριστικός προορισμός μας. 
Τα χωριά μας θα γίνουν διεθνής προορισμός εναλλακτικού τουρισμού και όταν ο τουρισμός αναπτυχθεί, θα αναπτυχθεί στοχευμένα και η εφοδιαστική αλυσίδα. Προϊόντα υψηλής ποιότητας θα τροφοδοτούν τις τουριστικές εγκαταστάσεις. Καινούριες δομές παροχής υπηρεσιών θα αναπτυχθούν σε όλη την περιοχή. Και δικοί μας άνθρωποι θα δουλεύουν σε αυτές. 
Και αναπόφευκτα το κράτος θα έρθει να φτιάξει ολοκληρωμένες δημόσιες υποδομές μεταφορών, ενέργειας και υγείας». 
Η κ. Τζάκρη συνεχίζοντας τόνισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι  θα συμβεί χωρίς αγώνα, καθώς και στα έργα που έγιναν στην περιοχή:
«Είναι αυτονόητο ότι θα συμβεί αυτό που σας περιέγραψα; Όχι φίλες και φίλοι. Η ιστορία έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Απαιτείται ενότητα, γνώση, εμπειρία και ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση. 
Για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Για να συνεχίσω να είμαι η ισχυρή πολιτική εκπρόσωπος που θα ολοκληρώσει όσα μαζί επιδιώξαμε και πετύχαμε. Έχει σημασία σε δύσκολους καιρούς, να έχουμε ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. 
Φίλες και φίλοι 
Χάριν σε αυτή την παρουσία  η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών επεκτείνεται και στην Αλμωπία.
Χάριν σε αυτήν την εκπροσώπηση το δίκτυο φυσικού αερίου που θα αναπτυχθεί με αφετηρία το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στην Σκύδρα θα επεκταθεί και στην Αλμωπία για οικιακή, επαγγελματική και αγροτική χρήση.
Χάριν σε αυτή την παρουσία:
Έγινε το αποχετευτικό στην Αριδαία με το ποσό των 8.000.000 ευρώ, από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Θα υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός του ΧΥΤΑ Αλμωπίας, ένα έργο με προϋπολογισμό 3.500.000 € -που βρίσκεται στη φάση της τροποποίησης της μελέτης- από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Χάρη σε αυτή την παρουσία χρηματοδοτήθηκε η ύδρευση της Αριδαίας, καθώς και του Αρχαγγέλου, της Φούστανης, του Λουτρακίου, της Όρμας, της Δωροθέας - Αγάθης με το ποσό των 2.700.000 € από το Πρόγραμμα "Φιλόδημος".
Ενώ χρηματοδοτήθηκε το δίκτυο ύδρευσης της Νότιας, καθώς και του Γαρεφίου και της Σωσάνδρας.
Χάριν σε αυτή την παρουσία χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε ήδη το έργο "Αισθητική Αναβάθμιση Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου", με το ποσό των 611.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου Αριδαίας με το ποσό των 235.000 ευρώ από το Πρόγραμμα "Φιλόδημος".
Ενώ χρηματοδοτήθηκαν και πλήθος αθλητικών υποδομών όπως:
Η ανακατασκευή του γηπέδου του Αλμωπού με φυσικό χλοοτάπητα, με προϋπολογισμό 85.000 € περίπου.
Η κατασκευή και συντήρηση γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στην Αριδαία με προϋπολογισμό 264.000 ευρώ και η κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο της Σωσάνδρας με το ποσό των 80.000 ευρώ.
Στον αγροτικό τομέα προχώρησε:
Η κατασκευή αγροτικού δρόμου στους Σαρακηνούς. 
Η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Σωσάνδρα, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.
Ο Δήμος Αλμωπίας χρηματοδοτήθηκε  από το Υπουργείο Εσωτερικών: 
Με το ποσό των 535.000 ευρώ για το Τεχνικό του Πρόγραμμα.
Με το ποσό των 330.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Με το ποσό των 235.000 για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και με το ποσό των 205.000 ευρώ για παιδικές χαρές.
Ενώ και στο πολύ σημαντικό τομέα της Υγείας δημιουργήθηκε τομέας ΕΚΑΒ εδώ στην Αριδαία και χρηματοδοτήθηκε η βελτίωση των κτηριακών υποδομών και των ηλετκρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας με το ποσό των 150.000 ευρώ».
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στα κεντρικά ερωτήματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου:
«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αναμετρώνται δυο διαφορετικές αντιλήψεις.
Η αντίληψη που έχει σαν επίκεντρο τις αγορές και τα συμφέροντά τους με την αντίληψη που βάζει μπροστά και πάνω απ όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Δεν μας ξεγελούν οι  υποκριτικές εξαγγελίες της ΝΔ, γιατί η ΝΔ δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένας λύκος με προβιά. 
Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα σεβαστεί τις 120 δόσεις και την ελεύθερη πρόσβαση στα Νοσοκομεία Την ίδια ώρα του ξεφεύγουν μέτρα που ακυρώνουν ολόκληρο το Κοινωνικό Κράτος που χτίσαμε με κόπους και θυσίες με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Λέει ότι νοιάζεται για τα Νοσοκομεία, αλλά ακυρώνει τις 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. 
Λέει ότι νοιάζεται για την Παιδεία. Και την ίδια ώρα ακυρώνει 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. 
Λέει ότι νοιάζεται για τους αγρότες, αλλά είπε ότι θα δημιουργήσει μικτό σύστημα ασφάλισης των καλλιεργειών. Τι σημαίνει αυτό φίλες και φίλοι; Ότι θα βάλει μέσα τις ιδιωτικές εταιρείες. 
Λέει ότι νοιάζεται για τα εθνικά θέματα. Και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην πρώτη γραμμή του Κυπριακού Μετώπου, αυτός σφυρίζει αδιάφορα για την τουρκική προκλητικότητα. 
Ευτυχώς ο θεός επιτρέπει το μασκάρεμα μόνο στις Απόκριες.
Ακόμη κι αν λέγεσαι Μητσοτάκης, είναι δύσκολο να μασκαρευτείς και να ξεγελάσεις τους Έλληνες στην καρδιά του καλοκαιριού. 
Τους καταλάβαμε. Και έχουν καταλάβει ότι λίγο κράτησε η χαρά τους. 
Γιατί στις 7 Ιουλίου, θα εισπράξουν ένα περήφανο όχι στις υποκριτικές υποσχέσεις τους. 
Τρία πράγματα δεν άλλαξαν  ποτέ φίλες και φίλοι μετά το 1981.
"Ο λαός δεν γυρίζει πίσω".
"Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".
"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους δανειστές".
Και τώρα θέλουν να επιστρέψουν, πιο αδίστακτοι από ποτέ.
Είναι οι ίδιοι που μας παρέδωσαν το 2014 μια χώρα με άδεια ταμεία, με αδυναμία δανεισμού, με διαλυμένες υποδομές και καταπατημένα δικαιώματα.
Με πολίτες που δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία και απειλούνταν με φυλάκιση για χρέη προς το δημόσιο.
Με την aνεργία στους νέους ως 24 ετών στο 59% και 1,34 εκατομμύρια ανέργους συνολικά.
Τότε που ο κατώτατος μισθός βρισκόταν στα 586 ευρώ και ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους ως 25 ετών στα 511 ευρώ.
Και σκεφτείτε που είμαστε τώρα, φίλες και φίλοι, μόλις 4 χρόνια μετά, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα είναι πλέον έξω από τα μνημόνια, δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία της (2,89% στο τελευταίο δεκαετές ομόλογο) και έχει ταμειακά διαθέσιμα 34 δις ευρώ.
Έχουμε πραγματική ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο χρόνο. 
Ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις και για πρώτη φορά από την εποχή των μνημονίων δώσαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό της ντροπής.
Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και την ενέργεια.
Αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με ισχύ από 1η του Γενάρη του 2020:
Μειώνεται η προκαταβολή φόρου στο 50%.
Μειώνεται στο 20% η φορολογία από το 26%. 
Και το πιο σημαντικό που αφορά την αγροτική μας ανάπτυξη και την τουριστική μας ανάπτυξη, πέρα από τη μείωση του ΦΠΑ που έχει ήδη συμβεί είναι η αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150 % έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να επενδύουν, η αγορά να κινείται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. 
Έτσι έρχεται η ανάπτυξη φίλες και φίλοι και όχι με ψέματα και λόγια.
Σήμερα όλοι οι Έλληνες έχουν πρόσβαση και δικαίωμα στην υγεία, επέστρεψαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα.
Αυτά, που με τον κόπο και τις θυσίες των Ελλήνων πετύχαμε και εξασφαλίσαμε στα 4 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι που βρίσκονται σε κίνδυνο σήμερα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στην κρίσιμη μάχη που έρχεται για το νομό μας και την ανάγκη δυνατής εκπροσώπησης:
«Η μάχη για να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία και να μην γυρίσει το χθες που θα μας στερήσει το μέλλον θα κριθεί εδώ, στην Αλμωπία. 
Στο σύνορο, στην κορυφογραμμή της πατρίδας μας.
Σας θέλω όλες και όλους κοντά μου. 
Γιατί εσείς και εγώ είμαστε ένα. Και αυτό το ένα είναι πιο δυνατό από την εκκωφαντική απουσία υποψηφίων των άλλων κομμάτων στην Αλμωπία.
Σκεφτείτε πόσο νοιάζονται για εσάς που δεν βρήκαν να βάλουν ούτε υποψήφιο. Αλλά είναι και αυτό σημάδι νίκης. 
Δεν έβαλαν κανέναν γιατί ξέρουν ότι εσείς, εγώ και όσα εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, είμαστε ανίκητοι στην μάχη. 
Στην πιο κρίσιμη μάχη της ιστορίας. 
Φίλες και φίλοι 
Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τις ζωές μας. 
Αποφασίζουμε για την Πέλλα και για την Ελλάδα. 
Αποφασίζουμε για κάθε οικογένεια, για κάθε άνθρωπο που έχει επιλέξει να ζει και να δημιουργεί εδώ στην Αλμωπία. 
Αποφασίζουμε, όμως, και για το αν οι δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που χτίσαμε τόσα χρόνια μεταξύ μας ισχύουν και θα δυναμώσουν. 
Είμαι βέβαιη ότι ισχύουν. Το βλέπω στα μάτια σας. Το ακούω στο χειροκρότημά σας. Σε κάθε μου βήμα σας νοιώθω δίπλα μου. 
Στις 7 Ιουλίου νικάμε μαζί και συνεχίζουμε. 
Στις 7 Ιουλίου δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και στο πλατύ δημοκρατικό κοινωνικό μέτωπο που τον στηρίζει από τον Γενάρη του 15 μέχρι σήμερα σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις. 
Πάμε μαζί, προχωράμε μαζί για την νίκη.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου. 
Με την νίκη!», κατέληξε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Τζάκρη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365