Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Θεοδώρα Τζάκρη: Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν την κοινωνία - Συνάντηση με εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Δελτίο Τύπου

Με εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» συναντήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στα Γιαννιτσά η υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη συνάντηση η κ. Τζάκρη ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις εργασιακές τους σχέσεις.Όπως ανέφερε σχετικά η κ. Τζάκρη: «Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"  αποτελεί ένα από τα βασικότερα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Πρόκειται για ένα πρότυπο και πετυχημένο πρόγραμμα, το μοντέλο του οποίου έχει αντιγραφεί και από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ συνήθως συμβαίνει το αντίθετο!

Εμείς, συνεχίσαμε τα προγράμματα, βελτιώσαμε τις συνθήκες και αυξήσαμε τους ωφελούμενους.
Για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη εσείς είστε η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, η στήριξη και η ελπίδα τους.

Όπως γνωρίζετε έχουμε ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία για να βάλουμε τέλος στην εργασιακή ομηρία, που για πολλούς από εσάς φτάνει μέχρι και 17 χρόνια.

Η προκήρυξη βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης των Οργανισμών των Δήμων, στους οποίους να προβλέπονται μόνιμες θέσεις των εργαζομένων στο "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ".

Στην προκήρυξη, όπως  προβλέπεται από τον νόμο που έχει ήδη ψηφισθεί, θα υπάρξει ειδική μοριοδότηση της συνολικής προϋπηρεσίας, γεγονός που διασφαλίζει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους στο  Πρόγραμμα να καταστούν μόνιμο προσωπικό».

Οι εργαζόμενες αναγνώρισαν ότι οι εξελίξεις στα εργασιακά τους στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, τα τελευταία χρόνια η πληρωμή των μισθών τους γίνονταν κανονικά.

Ευχαρίστησαν την κ. Τζάκρη για τη στήριξή της και συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν μαζί της τον αγώνα για την περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών τους σχέσεων και τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365