Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Η επόμενη μέρα - Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τον Χρήστο Μπάτση

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Οι εκλογές τελείωσαν, τα αποτελέσματα βγήκαν, οι πολίτες της Αλμωπίας επέλεξαν.

Ο Χρήστος Μπάτσης λοιπόν απο 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας, μετά την χθεσινή καθαρή νίκη του επί του Σάκη Χατζηδημητρίου.


Τα πολύ δύσκολα όμως τώρα ξεκινάνε για τον νέο Δήμαρχο Αλμωπίας, αφού λόγο Κλεισθένη και της απλής αναλογικής που έχει φέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο κύριος Μπάτσης θα αναγκαστεί να διοικήσει με μόλις 7 δημοτικούς συμβούλους. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν συνεργασίες για να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο να κυλίσει ομαλά. 

Πως θα γίνουν οι συνεργασίες όμως είναι έναν καλό ερώτημα.

Σε θέση ισχύος στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ο Σάκης Χατζηδημητρίου, αφού με τους 8 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους που έχει, μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς και να φτάσει τον μαγικό αριθμό 14 που απαιτείτε για την πλειοψηφία.

Με απλά μαθηματικά 8 του Χατζηδημητρίου και 7 του Μπάτση μας κάνει 15. 
8 του Χατζηδημητρίου και 6 του Μπίνου ή του Παρούτογλου μας κάνει 14. 

Όποτε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αυτός που μπορεί να καθορίσει πολύ εύκολα την κατάσταση είναι ο Σάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος έχει δηλώσει εξ αρχής πως είναι ανοιχτός σε συνεργασίες. Κάτι που έδειξαν και οι επαφές που είχε τις τελευταίες μέρες με τον Δημήτρη Μπίνο και η στήριξη που του παρείχε ο τελευταίος.

Τι θα κάνει ομως ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης
Καταρχήν είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί. Υπήρχαν επαφές με τον συνδυασμό του Νίκου Παρούτογλου, ο οποίος μπορεί να δήλωσε επίσημα πως οι ψηφοφόροι του μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ανεπίσημα όμως ήταν ανοιχτά στο πλευρό του Χρήστου Μπάτση. 

Τα κουκιά όμως μιας τέτοιας συνεργασίας δεν βγαίνουν, γιατί μαζί και οι δύο συνδυασμοί φτάσουν τους 13 συμβούλους και δεν έχουν την πλειοψηφία, εκτός και αν καταφέρουν να πάρουν με τον μέρος τους κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο από τους άλλους δύο συνδυασμούς, κάτι που τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό της θητείας του νέου Δημάρχου φαντάζει πολύ δύσκολο.

Δια της ατοπου απαγωγης λόγω του παραπάνω ο κύριος Μπάτσης δεν μπορεί να συνεργαστεί και με τον κύριο Μπίνο που έχει και αυτός 6 έδρες, αν και δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς σημείο επαφής ανάμεσα στους δύο κυρίους.

Οπότε ο κύριος Μπάτσης ενδεχομένως να ψάξει μια συνεργασία με τον Σάκη Χατζηδημητρίου. 
Οι σχέσεις των δύο αντρών παρά την πολιτική κόντρα που υπήρχε τις τελευταίες μέρες είναι πολύ καλές και ο κύριος Χατζηδημητρίου από την αρχή του προεκλογικού αγώνα ήταν υπέρ των συνεργασιών. 

Αυτά είναι βασικά θέματα που ο κύριος Μπάτσης θα πρέπει να τα λύσει μέσα στο καλοκαίρι, για να είναι έτοιμος να διοικήσει χωρίς προβλήματα τον τόπο μόλις αναλάβει την 1η του Σεπτέμβρη.

Το Aridaia365.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για ότι νεότερο.

5 σχόλια:

  1. πολύ πιθανόν να ψάχνουμε για αποστάτες από κάποιον συνδυασμό! Συμβούλους δηλαδή που θα παρατήσουν τον συνδυασμό που εκλέχτηκαν και με κίνητρο μια θέση με μισθό να βρουν αλλού στέγη.Αυτό θα είναι το επόμενο ζήτημα που θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έχει πάντως πολύ γέλιο να έχουμε τέτοιους που θα προδώσουν τον συνδυασμό τους....Γιατί η λέξη προδότης φορέθηκε πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος Χατζηδημητριου δεν είχε πραγματική ομάδα γιαυτό έχασε.Οι περισσότεροι σύμβουλοι του έπαιζαν για πάρτη τους. Οπότε δεν τίθεται θέμα ομάδων και παραταξεων. Ο καθένας θα είναι για τον εαυτό του. Εύκολο να κάνεις πλειοψηφία με τόσες εμμισθες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέτε ρε παιδιά είναι σοβαρά πράγματα αυτά...;; O κάθε δημοτικός σύμβουλος ζήτησε υποτίθεται την ψήφο του κόσμου για να συνεισφέρει στον δήμο μας. Οι δημότες αποφάσισαν ποιον θέλουν δήμαρχο κ ποιους συμβούλους. Οποιοσδήποτε αρνηθεί πρόταση συνεργασίας από τον δήμαρχο προκειμένου μη προδώσει τον συνδυασμό του αυτόματα αποδεικνύει ότι οι λόγοι που κατέβηκε υποψήφιος ήταν άλλοι κ όχι το κοινό καλό. Άλλο αν στην πορεία αποχωρήσει επειδή κατάλαβε ότι ο δήμαρχος δεν είναι επαρκής η τον κρίνει επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365