Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Αλμωπία: Τουριστική περιοχή χωρίς πρόσβαση για τον τουρίστα

Η Καλή Πεδιάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της περιοχής

Άλλη μία καταγγελία δέχθηκε το site μας, από αναγνώστη μας, για τον δρόμο της Καλής Πεδιάδας (Ντόμπρο Πόλε) ο οποίος όμως μας ανέφεραν είναι τόσο χάλια που δεν υπάρχει πρόσβαση.



Όπως μας πληροφόρησε ο αναγνώστης μας, διαφημίζετε οι περιοχή της Καλής Πεδιάδας και τα μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή, όπως οι τέσσερις τάφοι, χωρίς όμως ο τουρίστας να μπορεί να έχει πρόσβαση, γιατί ουσιαστικά ο δρόμος δεν είναι προσβάσιμος.

Η Καλή Πεδιάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της περιοχής, καθώς στο έδαφός της διεξήχθησαν σφοδρές μάχες κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο αλλά και τον Εμφύλιο. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη μάχη μεταξύ Γάλλων, Σέρβων, Βούλγαρων και Γερμανών, γνωστή και ως ‘Μάχη του Ντόμπρο Πόλε’ στην οποία έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου το οροπέδιο χρησιμοποιήθηκε και ως αεροδρόμιο από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Ο δρόμος τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε καλή κατάσταση και με αγροτικά οχήματα πολλοί ντόπιοι, αλλά και τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν την περιοχή της Καλής Πεδιάδας. Σήμερα όμως μετά από μια κακοτεχνία των αρμόδιων υπηρεσιών ο δρόμος είναι επικίνδυνος και ουσιαστικά μη προσβάσιμος.

Το τριήμερο που έρχεται πολλοί επισκέπτες από όλη την χώρα θα επισκεφθούν τα Λουτρά Πόζαρ και την ευρύτερη περιοχή, με αφορμή το 8ο Φεστιβάλ Πόζαρ και πολλοί θα θέλουν να επισκεφθούν την Καλή Πεδιάδα, ένα μέρος που διαφημίζεται τουριστικά, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι θα είναι μια τουριστική περιοχή χωρίς πρόσβαση για τον τουρίστα.

5 σχόλια:

  1. Ναι σίγουρα, για 3ημερο θα έρθουν στο ντομρο Πόλε θα πάνε... Τί ηλίθιες σκέψεις κάνετε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη εισαι ανενημέρωτος, πολλοι τουριστες και επισκέπτες έρχοντε στην περιοχη και συνδυαζουν και παραλληλες δραστηριότητες, μην σου φαινεται οποτε παραξενο πολλοι να θελουν και επισκεφθουν πολλα τουριστικα μέρη παραλληλα

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου παράλληλα με τον ιαματικό τουρισμό, η περιοχή μας συνδυάζει και άλλες δραστηριότητες και άλλα είδη τουρισμού, π.χ. πεζοπορίες, αναρριχήσεις, θρησκευτικό τουρισμό, ιστορικά μνημεία. Μπορει από τους 5.000-6.000 χιλιάρδες και παραπάνω επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή, οι 10-20 να θέλουν να πάνε να επισκεφθούν την καλή πεδιάδα. Δεν θα έπρεπε να ειναι ανοιχτος ο δρόμος, άσχετα το πόσοι θα θέλουν να πάνε;

      Διαγραφή
  2. Έχω δεν υπάρχει κακός δρόμος από Θεσσαλονίκη τα βουνά κοιτάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 4:07...που δ ξερω για ποιο λογο δ βαζεις το ονομα σου..νομιζω πως ενας σημαντικος λογος ν γινει..και αυτος ο δρομος..ειναι ν ανεβαινουν πανω στα βουνα...ανθρωποι...σαν εσενα...να οξηγονονεται λιγο και ο εγκεφαλος φιλε..ν δουλευει καλητερα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365