Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Κώστα Καραμανλή

Δελτίο Τύπου

Επισκέφτηκα τον νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με σκοπό να του θέσω σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε έργα άμεσης προτεραιότητας για τις συγκοινωνίες στην Π.Ε. Πέλλας.Αφού τον συνεχάρην για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκα καλή δύναμη στο έργο του, του έθεσα την επιτακτική ανάγκη για την υλοποίηση του έργου που αφορά στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας (Εθνικός οδικός άξονας – ΕΟ2) και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα - Παράκαμψη Χαλκηδόνας μήκους 5,3km, στην παράκαμψη Γιαννιτσών μήκους 7,8km, στο τμήμα Μαυροβούνι – νότια παράκαμψη Έδεσσας μήκους 9.5km και στην ανάβαση Άγρα (από Ψηλή Βρύση Έδεσσας μέχρι διασταύρωση Βρυτών) μήκους 3,9km.

Το οδικό τμήμα «Παράκαμψη Γιαννιτσών (Παραλίμνη μέχρι Μελίσσι) και Παράκαμψη Χαλκηδόνας» παρουσιάζουν πλήρη μελετητική ωριμότητα και μπορούν να θεωρηθούν ως ένα ενιαίο τμήμα και μία δημοπρασία. 

Το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Νότια παράκαμψη Έδεσσας» παρουσιάζει σχεδόν πλήρη μελετητική ωριμότητα αφού υπολείπεται η ολοκλήρωση της μελέτης των τεχνικών και της μελέτης φωτισμού. 
Στο οδικό τμήμα «Ανάβαση Άγρα» οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. 

Επίσης, αναφέρθηκα στον άτυπο κάθετο άξονα προς την Εγνατία Οδό (Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα) και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα Νάουσα – Σκύδρα μήκους 17,8km, το οποίο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και υπολείπεται η κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

Τον ενημέρωσα εκτενώς για τα σημαντικά οφέλη που θα αποφέρουν στο Νομό μας τα παραπάνω έργα, τα οποία θα σχετίζονται με τις εξαγωγές, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών, τον τουρισμό, τη διάθεση αγροτικών προϊόντων και φυσικά με τις ασφαλείς μεταφορές των πολιτών. 
Είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας, καθώς πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο διεθνές και διευρωπαϊκό. 
Άλλωστε, πρόκειται για μια περιοχή με έντονη παραγωγική δραστηριότητα και η σύνδεση με πανευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφοράς θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Αυτά τα έργα είναι υψίστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας και η υλοποίησή τους είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της Πέλλας, γι’ αυτό και αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365