Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Θεοδώρα Τζάκρη: Προχωρά η διαδικασία έναρξης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα

Δελτίο Τύπου 

Συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε κατορθώσει με την αποφασιστική της παρέμβαση να κερδίσει η Έδεσσα Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία υλοποίησης εφαρμογής του χρονοδιαγράμματος, καθώς τα βήματα που είναι αναγκαία να γίνουν από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για να λειτουργήσει το τμήμα την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 είναι συγκεκριμένα και καθοριστικής σημασίας. 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παρακολούθησης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 συνάντηση της βουλευτή με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Γιώργο Στάμου στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), καθώς και Διοικητικού Προσωπικού, η οποία έχει ξεκινήσει με ευθύνη του Προέδρου. 

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι για να ευοδωθεί για την Πέλλα αυτή η διαδικασία θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να κατανείμει ανάλογα τις θέσεις για το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό, καθώς και για το διοικητικό προσωπικό, στα νέα τμήματα.  Για τον σκοπό αυτό μάλιστα θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, καθώς, όπως τόνισε:  « Το Κράτος έχει συνέχεια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας της Πέλλας, της γενέθλιας γης της Μακεδονικής Δυναστείας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελέσει "θύμα" εκπλήξεων ή πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας που θα λειτουργήσει στην Έδεσσα, στον χώρο που μέχρι το 2013 λειτουργούσε το τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, είναι 4ετούς φοίτησης και συνεστήθη με το άρθρο 2, παρ. 3  του Ν.4610/19 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις». Το νέο τμήμα αναμένεται να αξιοποιήσει τόσο τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, ενώ επιπλέον θα καλύψει και την υπαρκτή ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των μουσείων της χώρας μας, καθώς αντίστοιχο τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο δεν λειτουργεί στο πλαίσιο κανενός άλλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο βορειοελλαδικό χώρο, ενώ πράγματι εξυπηρετεί και τη σημαντική πολιτιστική υποδομή που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365