Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Μέχρι αύριο ανακοινώνονται οι δύο πρώτοι Αντιδήμαρχοι - Πως θα γίνει η εκλογή προέδρου Δ.Σ. και επιτροπών

Εμείς εδώ στο Aridaia365.gr θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πως θα γίνει η ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των δύο Επιτροπών

Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου οι νέοι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν επισήμως τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης . Μεγάλη μέρα η αυριανή για τον Δήμο Αλμωπίας που αλλάζει σελίδα , καθώς αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή που επέλεξαν οι δημότες της Αλμωπίας με Δήμαρχο τον Χρήστο Μπάτση.


Για αύριο είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης παραλαβής μεταξύ των Δημάρχων Μπάτση και Μπίνου και στην συνέχεια θα υπάρχει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο Πρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Κετικίδης, ως ο σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους από τον συνδυασμό του Δημάρχου.

Αύριο είναι προγραμματισμένα θέματα, η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εμείς εδώ στο Aridaia365.gr θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πως θα γίνει η ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των δύο Επιτροπών.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κλεισθένη, αλλά και τις αλλαγές που έφερε στην Βουλή και ψηφίστηκαν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η διαδικασία έχει ως εξής.

Από την παράταξη του Δημάρχου θα πρέπει να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ., από την παράταξη του Σάκη Χατζηδημητρίου θα εκλεγεί ο Αντιπρόεδρος και από την παράταξη του Δημήτρη Μπίνου θα εκλεγεί ο Γραμματέας.

Στην αρχή βάση νόμου θα πρέπει να υπάρχει μυστική ψηφοφορία μεταξύ των παρατάξεων για την εκλογή των υποψηφίων τους, δηλαδή τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα τον επιλέγει κάθε παράταξη ξεχωριστά, ανάλογα με το αξίωμα που της αναλογεί, με βάση την εκλογική δύναμη που έχουν, όπως σας εξηγήσαμε πιο πάνω. 
Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία μεταξύ των παρατάξεων(αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος της παράταξης δεν γίνετε ψηφοφορία) και ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες στο Δ.Σ. από τις παρατάξεις, τότε προχωράει το Δ.Σ στη δεύτερη φάση, την επικύρωση της εκλογής των προτεινόμενων υποψηφίων για τις αντίστοιχες θέσεις. Για την επικύρωση της εκλογής δεν απαιτείτε πλειοψηφία.

Αν όμως π.χ. ο η παράταξη του κυρίου Χατζηδημητρίου κάνει δικιά της πρόταση για πρόεδρο του Δ.Σ. ο προτεινόμενος πρέπει να είναι από την παράταξη που δικαιούται την θέση(για Πρόεδρος από την παράταξη του Δημάρχου) και θα πρέπει ο προτεινόμενος να αποδεχθεί την υποψηφιότητα και αν την αποδεχθεί θα  πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων του Δ.Σ. για να εκλεγεί.

Η κύριος Μπάτσης όπως σας έχουμε ενημερώσει θα προτείνει τον κύριο Βέσκο για Πρόεδρο Δ.Σ. και αν λάβουμε υπόψη μας όλα τα παραπάνω η εκλογή του θα είναι μία τυπική διαδικασία.

Πάμε τώρα στις δύο επιτροπές, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής οι οποίες θα αποτελούνται από 7 άτομα έκαστος. Οι τρεις θέσεις θα καλύπτονται, από τον Δήμαρχο που θα είναι πρόεδρος και στις δύο επιτροπές και δύο Αντιδημάρχους(μπορεί να είναι και διαφορετικοί στις δύο επιτροπές) που θα έχει επιλέξει και θα έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος μέχρι αύριο. Στις άλλες 4 θέσεις από κάθε παράταξη θα υπάρχει ένα άτομο, το οποίο θα εκλεγεί μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των παρατάξεων, καλό θα είναι να υπάρχουν και αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση παραίτησης, για να μην χρειαστεί άλλη ψηφοφορία στο μέλλον(κάθε παράταξη θα εκλέξει το δικό της μέλος). Εδώ βάση νομοθεσίας θα μπορούν να ψηφίσουν μέχρι 4 άτομα, αλλά δε νομίζουμε στην προκειμένη περίπτωση να χρειαστούν τόσοι ψήφοι. 

Κάπως έτσι θα κυλίσει το πρώτο Δ.Σ. της νέας εποχής του Δήμου Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365