Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Τι μάθαμε από την χθεσινή ορκωμοσία για την επόμενη μέρα του Δήμου - Όλα τα νέα

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Πολλά μηνύματα από όλους, προς όλες τις κατευθύνσεις έκρυβε η χθεσινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμωπίας.


Σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας για κάποια δεδομένα που υπάρχουν για την επόμενη μέρα, αλλά και για το ποιοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ένας του Μπίνου και ένας του Χατζηδημητρίου βρίσκονται κοντά στην παράταξη Μπάτση.

Από αυτά που σε έχουμε πει μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και μένουμε σε σημαντικότατο ποσοστό στο ρεπορτάζ μας.

Αυτό που φάνηκε πλέον ξεκάθαρα και σας είχε ενημερώσει πρώτο το Aridaia365.gr είναι η σύμπραξη που θα έχουν Χρήστος Μπάτσης και Νίκος Παρούτογλου, κάτι το οποίο δεν παραδέχονται βέβαια, αλλά και ούτε το διαψεύδουν.

Από κει και πέρα αυτό που επίσης φάνηκε χθες, ήταν πως τόσο ο Δημήτρης Μπίνος, όσο και ο Σάκης Χατζηδημητρίου δεν θέλουν να έρθουν προ τετελεσμένων γεγονότων και να χάσουν αριθμητική δύναμη στο Δ.Σ., αφού ο κύριος Μπίνος στην ομιλία του ανέφερε "Η εφαρμογή του νέου νόμου στην αυτοδιοίκηση, για τον οποίο εκφράσαμε την αντίθεσή μας, επιβάλλει διαπαραταξιακές συνεργασίες στη βάση αρχών και κανόνων και όχι «Αποστάτες» και «Εφιάλτες», για την πραγματοποίηση αυτοδυναμίας"

Ενώ ο κύριος Χατζηδημητρίου είπε "Σ’ εμάς έδωσε την μεγαλύτερη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην δεύτερη παράταξη έδωσε εντολή, να διοικήσει το Δήμο, παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεννόησης, με όλες τις παρατάξεις, χωρίς λογικές ατομικών προσεγγίσεων και συναλλαγών, που είναι επιζήμιες και για τα πρόσωπα και για τους θεσμούς".

Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και από τους δύο κυρίους για να μην υπάρχουν απώλειες, μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν.

Από κει και πέρα, για τα αξιώματα σημαντική είναι η θέση που θα πάρει ο Δημήτρης Γιάντσης, γιατί ανάλογα με την θέση και αν δεν δεχθεί τα οικονομικά του Δήμου(δεν το επιθυμεί), θα προκύψει και ντόμινο αλλαγών. 

Επίσης ο 14ος Δημοτικός Σύμβουλος είναι δεδομένος.

Τέλος σε πολλούς δεν αρέσουν κινήσεις συγκεκριμένου ανθρώπου προς την σύμπραξη Μπάτση - Παρούτογλου, με αρκετούς να σχολιάζουν "κάνουν αυτά που κορόιδευαν" και μπορούμε να πούμε πως έχουν δώσει οι συγκεκριμένοι κύριοι δικαιώματα για να λεχθεί κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365