Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Έτσι θα σταματήσεις το κρύωμα

Νιώθεις πως αρρωσταίνεις; Εμπρός βήμα ταχύ και ακολούθα αυτά τα σωτήρια βήματα για να προλάβεις τα χειρότερα.


Το κρύωμα είναι ζόρικη κατάσταση. Εκνευριστική, θλιβερή, μίζερη, απάλευτη. Και μπορεί η επιστήμη να μας έχει δώσει ένα κάρο ευκολίες ιατρικής φύσης, όμως δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για ένα απλό πράγμα: το κοινό κρυολόγημα.


Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μην σε «ρίξει» τελείως και να απαλύνεις κάπως τα συμπτώματα. Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσεις να αναρρώσεις πιο γρήγορα.

Πιες ένα ζεστό τσαγάκι ή φάε μια κοτόσουπα

Οποιοδήποτε ζεστό υγρό θα κάνει τη δουλίτσα. Τα ζεστά ροφήματα και υγρά αυξάνουν τον ρυθμό καθαρισμού των βλεννογόνων, ενισχύοντας τη λειτουργία των μικρών τριχών που βρίσκονται στην αναπνευστική οδό και ευθύνονται για την απομάκρυνση των βλεννών.

Κάνε γαργάρα με αλατόνερο

Οι γαργάρες με αλατόνερο μέσα στη μέρα βοηθούν στο να απομακρυνθεί ευκολότερα η βλέννα. Ανακάτεψε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ζεστό νερό και κάνε 3-4 γαργάρες τη μέρα.

Και ένα ζεστό ντους

Πέρα από το να σε χαλαρώσει, ένα ζεστό ντους θα μαλακώσει την αναπνευστική σου οδό, θα απαλύνει τον λαιμό σου και θα αποσυμφορήσει τη μύτη σου. Επίσης, θα βοηθήσει στο να χαλαρώσουν οι μυς σου και να απολαύσεις έναν ωραιότατο υπνάκο.

Πάρε ψευδάργυρο

Η λήψη συμπληρωμάτων με ψευδάργυρο τις πρώτες μέρες του κρυολογήματος μπορεί να μειώσει κάπως τα συμπτώματα και την έντασή τους.

Και εχινάκια

Το συγκεκριμένο βότανο πιθανώς να βοηθά στην ανάρρωση, μιας και σε σχετική έρευνα όσοι το έλαβαν είχαν πιο σύντομης διάρκειας κρυολόγημα σε σχέση με όσους πήραν κάποιο placebo.

Φάε (τα) σωστά

Η ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, επομένως έχει νόημα να τα «ταΐζεις» σωστά επιλέγοντας συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών. Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι έχουν κοινό παρονομαστή τις φυτικές ίνες, και αρέσουν πολύ στα βακτήρια.

Κοιμήσου αρκετά

Ωραία όλα τα παραπάνω αλλά αν δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ μην περιμένεις πολλά. Λιγότερο από επτά ώρες τη μέρα και είσαι τρεις φορές πιο επιρρεπής στο να «αρπάξεις» κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365