Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ομιλία Θ. Τζάκρη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δελτίο Τύπου

Θεοδώρα Τζάκρη κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: «Η καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού γίνεται από το πορτοφόλι του και αυτό οσονούπω θα τον ενημερώσει για τον πραγματικό αντίκτυπο των πολιτικών σας».


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2020 είπε τα εξής:
«Καταρχάς να κάνω ένα γενικό σχόλιο. Βλέπουμε στον προϋπολογισμό τη γνωστή τακτική της ΝΔ. Μαζεύει από τους πολλούς για να τα δώσει σε λίγους. 

Το ίδιο έγινε με τα 240 εκατομμύρια που μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ από τη λευκή τρύπα που βρήκατε, τα λεφτά δηλαδή που  έχουν μαζευτεί από το υστέρημα των πολλών. Και βέβαια τις μεγαλύτερες μειώσεις δεν τις κάνατε για τους πολλούς, αλλά για τους λίγους για αυτούς που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκ. Αυτό κάνετε και στον προϋπολογισμό.

Καταρχάς κύριε Υπουργέ πείτε μας τι θα γίνει  με το κοινωνικό μέρισμα του 2019 . Αν αληθεύουν τα σενάρια που ακούμε ότι θα δώσετε 200 εκ για την ΔΕΗ για τα ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας), 200 εκατομμύρια για τις ΔΕΚΟ (για τα ΕΛΤΑ) θα μείνουν 30- 50 εκατομμύρια. Αυτά που θα τα πρωτοδώσετε;

Μας σταυρώσατε για την 13η σύνταξη που εμείς τη νομοθετήσαμε ως μόνιμο μέτρο ότι είναι ελεημοσύνη ότι δεν είναι τίποτα και τώρα την καταργείτε και λέτε ότι θα δώσετε κάτι από το υπερπλεόνασμα του 2020 εάν υπάρξει. 

Και οι περήφανες φοροαπαλλαγές για την μεσαία τάξη είναι 36 ευρώ το χρόνο. Αυτή είναι η κοροϊδία που κάνετε.  Και για να δούμε μέχρι τέλους, μήπως  τελικά οι φοροελαφρύνσεις γίνουν και επιβαρύνσεις για την μεσαία τάξη. 

Και να μην πούμε για το πετρέλαιο θέρμανσης που επίσης μας σταυρώσατε ότι ήταν λίγο και δεν φτάνει.  Και τώρα δίνεται το μισό και αυτό μέχρι 31-12-2019. Δεν έχετε προβλέψει κανένα κονδύλι για πετρέλαιο θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2020 και  ψάχνεται τρόπους για να δώσετε λίγο ακόμη. Ξέρετε ότι στην Πέλλα, έκοψαν το επίδομα θέρμανσης 65% στην Έδεσσα και ως 20% σε όλους τους άλλους δήμους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι έχει μπερδέψει την Πέλλα με τα Χανιά και το Ρέθυμνο.  Τι θα απογίνουν  κύριε Υπουργοί οι ηλικιωμένοι,  τι θα απογίνουν όλα τα νοικοκυριά στην Βόρεια Ελλάδα;

Βλέπουμε τους κωδικούς που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα. Και παρατηρούμε ότι τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ είναι μειωμένα κατά 367 εκ σε σχέση με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ μειώνονται κατά 173 εκ, τα οικογενειακά κατά 139 εκ. και τα επιδόματα ενοικίου κατά 51 εκ. Αυτό όμως θα το ανακαλύψουν με οδυνηρό τρόπο οι ωφελούμενοι όταν συγκρίνουν τι έπαιρναν επί Τσίπρα  και τι θα πάρουν επί Μητσοτάκη. 

Μπορεί να μας πει κανείς γιατί ο κ. Μητσοτάκης περικόπτει τα επιδόματα; Χάριν σε αυτά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή, ενώ κράτησε δωρεάν ανοιχτά τα νοσοκομεία για όλους, ενώ κράτησε κερδοφόρο τον ΕΦΚΑ και να αφήσει και 37 δις λαϊκό καταπίστευμα για να θωρακίσει την οικονομία. 

Αυτή η κοροιδία είναι άνευ προηγουμένου. 
Και τι πιστεύετε ότι δεν θα το δει αυτό ο Ελληνικός λαός;
 Πρώτα από όλα από τον επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου. 

Όταν στις αρχές της χρονιάς ο ελεύθερος επαγγελματίας λάβει το ειδοποιητήριο και αντί για 174 ευρώ το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών κληθεί να πληρώσει 210 το ελάχιστον και ο μικρομεσαίος καταλάβει ότι  του αυξάνει κατά 400 ευρώ το χρόνο το κόστος ασφάλισης το ελάχιστο με το καλημέρα. 

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει τότε; Θα πει μπράβο στο ΣΚΑΙ καλά μας τα έλεγε; Η θα πει μπράβο στην Κυβέρνηση;

Για τους αγρότες μάλιστα είχαμε και το αποκορύφωμα της κοροϊδίας. Εδώ έγινε ολόκληρη εκστρατεία προεκλογικά ότι οι αγρότες είχαν υπερφορολογηθεί και ότι τώρα θα δούνε άσπρη μέρα με την ΝΔ.  Τελικά ο κύριος Βορίδης, μετά τον σάλο που  προκλήθηκε από τον διπλασιασμό των εισφορών των αγροτών,  θριαμβολογούσε χθες ότι οι εισφορές των αγροτών δεν θα αυξηθούν. 
Αυτό κι αν είναι το δούλεμα του αιώνα. Είναι το γνωστό επιχείρημα του Χότζα ότι αφού δεν προσθέτω βάρη είναι καλά. 

Και βέβαια όλα αυτά τα κάνετε έχοντας παραλάβει μια οικονομία που υπεραπέδιδε. Στην οποία βρήκατε λευκές τρύπες. 

Και αυτό κάνετε και με όλες τις άλλες φοροελαφρύνσεις όπως την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και όλες τις άλλες υποτιθέμενες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη που  ξεχάστηκαν, που παραπέμφθηκαν στις ιστορικές καλένδες και στο αφανές μέλλον. 
Τη μερίδα του λέοντος τη δίνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις, στη μείωση των μερίσματα των επιχειρήσεων και όποιες ελάχιστες ασήμαντες, φοροελαφρύνσεις φέρνετε που δεν πιάνουν ούτε το 10% των εξαγγελιών που είχατε   κάνει προεκλογικά αντισταθμίζονται από τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. 

Να είστε σίγουροι ότι η καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού γίνεται από το πορτοφόλι του. Και αυτό όσον ούπω θα τον ενημερώσει για τον πραγματικό αντίκτυπο των πολιτικών σας. 
Η κοροϊδία που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός είναι άνευ προηγουμένου με συνήγορο  όλο το μιντιακό σύστημα σχεδόν που ενώ ξέρουν να κάνουν ρεπορτάζ όταν πρόκειται για την ΝΔ το ξεχνούν. Τα μίντια έχουν εξαπολύσει  επικοινωνιακή έφοδος προς τους πολίτες μετατροπής του μαύρου σε άσπρο. 

 Δύο θέματα που δεν μπορώ να τα αφήσω ασχολίαστα. 
Ο προϋπολογισμός θεωρητικά είναι το σημαντικότερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στην πράξη είναι μια υπεύθυνη δήλωση προθέσεων. Και αποκαλύπτει πολλές αλήθειες. Για παράδειγμα. Η μέση ανάπτυξη που αποτυπώνεται είναι στο 2,1% για το 2020. Ο κύριος Μητσοτάκης μιλούσε για επίδοση μεγαλύτερη του 4% αμέσως μόλις αναλαμβάνε την εξουσία. 

Αλήθεια στο Ελληνικό μπήκαν οι μπουλντόζες; Πόσα έσοδα από άμεσες ξένες επενδύσεις προβλέπονται στον προυπολογισμό; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 4,5 δις πραγματικές ξένες επενδύσεις την τελευταία χρονιά. Όχι επενδύσεις τύπου Ελληνικό που θα γίνουν με δάνεια του ελληνικού λαού. 
Βγαίνουν και δηλώνουν υπέρμαχοι της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όταν ηγούντο των συλλαλητηρίων και των Μακεδονομάχων.

Και με το προσφυγικό εκεί που θα φυλούσαν τα θαλάσσια σύνορα με πασσάλους και σιδηρόφραχτους φράχτες τώρα την εβδομάδα έρχονται 2680 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων το Σ/Κ τους οποίους περιφέρετε με λεωφορεία σε όλη την χώρα χωρίς σχέδιασμο, χωρίς στρατηγική , χωρίς πολιτική.

Για ποιον προϋπολογισμό μιλάτε, που να σταθούμε;»

Ολόκληρη η ομιλία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365