Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ντουμάνια τέλος! Όλα τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου!

Τα ψέμματα τελείωσαν

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο προβλέπει η ΚΥΑ. Θα ξεκινούν από 100 ευρώ και θα φτάνουν τα 10.000 ευρώ. Αυξάνονται από 50 σε 100 ευρώ τα πρόστιμα για τους καπνιστές.


Τα ψέμματα τελείωσαν. Και τελειώνουν τώρα που χειμωνιάζει και ο αντικαπνιστικός νόμος παίρνει σάρκα και οστά. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και ξεκινούν από 100 και φτάνουν τα 10.000 ευρώ για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Όλα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15/11/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πιο αναλυτικά ο νέος αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει ότι:

Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο καπνιστής γίνεται 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όποιας έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Εδώ, το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Όσοι καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου καπνίζει ενώ επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Δείτε στον πίνακα τι συμβαίνει σε περίπτωση υποτροπής



4 σχόλια:

  1. επιτέλους μια διαβάθμιση και λογική στις ποινές
    και φυσικά θα πρέπει το πρόστιμα να ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μαμελούκοι έλληνες θα βάλουν ποτέ μυαλό ή όχι ? ας διαλέξουμε τι είμαστε ! Ή μαμελούκοι οι πολιτισμένοι ! Δεν έχει άλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή












  3. Ένα δίκαιο δημοκρατικό κράτος δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει ένα χώρο καπνιστών η μη καπνιστών!!! Δεν θα περάσει ο φασισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣ ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365