Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Τι να κάνω όταν νιώθω ότι έχω κρυώσει;

Μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές

Κανείς δεν περνάει καλά όταν νιώθει να τον τριγυρίζει κρυολόγημα. Αισθάνεστε κούραση, η μύτη είναι λίγο βουλωμένη ή τρέχει, ο λαιμός δεν τα πάει και πολύ καλά… Ναι, το κρυολόγημα είναι απαίσιο, αλλά ευτυχώς έχουμε μερικές συμβουλές για να απαλύνετε τα συμπτώματα.


1. Προσοχή όταν αρχίζει ο βήχας και το φτάρνισμα
Οι ιοί του κοινού κρυολογήματος δεν είναι ιδιαίτερα μολυσματικοί. Υπάρχουν όμως πολλές πιθανότητες μετάδοσης, όταν αρχίζουν τα συμπτώματα, δηλαδή όταν «τρέχει» η μύτη, φτερνιζόμαστε και έχουμε βήχα.

2. Γαργάρες με αλατόνερο
Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα με ζεστό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να χαλαρώσουν τη βλέννη βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.

3. Σιρόπι για το βήχα
Ακόμα και αν δεν έχετε βήχα, μη συνταγογραφούμενα σιρόπια μπορούν να βοηθήσουν. Όπως οι σταγόνες και τα σπρέι, καλύπτουν το λαιμό και παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο. Αν πηγαίνετε στη δουλειά σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε μια φόρμουλα που δεν φέρνει νύστα.

4. Ξεκούραση
Μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη λύση αλλά η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της λοίμωξης. Η πλειοψηφία των περιστατικών προκαλείται από ιούς του κρυολογήματος και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να γιατρέψουμε ένα κρυολόγημα όταν το πάθουμε. Η επαρκής ξεκούραση θα βοηθήσει τουλάχιστον την καταπολέμηση του ιού για πιο γρήγορη ανάρρωση.

5. Κοτόσουπα
Ένα παλιό, σπιτικό γιατροσόφι για κρυολογήματα, η κοτόσουπα, μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Το αλάτι στη σούπα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ωραία η αίσθηση της κατάποσης. Η σούπα έχει επιπλέον όφελος όταν είστε άρρωστος. Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι οδυνηρή και δύσκολη με πρησμένο λαιμό, επομένως η τροφή σε υγρή μορφή θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

6. Κοιμηθείτε με ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι
Αυτό θα βοηθήσει στην αποστράγγιση των ρινικών οδών. Αν η γωνία είναι πολύ άβολη δοκιμάστε να βάλετε τα μαξιλάρια ανάμεσα στο στρώμα και το υπόστρωμα, για να είναι πιο μικρή η κλίση.

Με στοιχεία από το iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365