Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΦΩΤΟ: Άγνωστος έκοψε παράνομα 24 δέντρα σε μια βδομάδα στα πλατανάκια Σωσάνδρας

Δείτε τις φωτό του Aridaia365.gr 

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό συμβαίνει στα πλατανάκια της Σωσάνδρας τις τελευταίες μέρες.


Σύμφωνα με το δασαρχείο που ενημέρωσε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Σωσάνδρας Δημήτρη Καραμήτσο, άγνωστος, ή άγνωστοι μέσα σε μία βδομάδα περίπου έχουν κόψει  παράνομα 24 πλατάνια από τον συγκεκριμένο χώρο.

Μήνυση κατά αγνώστων θα καταθέσει την Τρίτη ο κ. Καραμήτσος, με σκοπό να σταματήσει την φόρα όπως μας είπε του άγνωστου ή των αγνώστων. Συνέχισε λέγοντας πως θα κινηθεί όπως πρέπει, γιατί δεν μπορεί να μπαίνει o κάθε ένας και να κάνει παράνομα ότι θέλει σε ένα μέρος με φυσική ομορφιά.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με αγνώστους που ρίχνουν διάφορα σκουπίδια, κάτι που απαγορεύετε, μάλιστα υπάρχει και σχετική πινακίδα.

Τα πλατανάκια είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου που διαθέτει η Αλμωπίας(διαβάστε ένα παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ του Aridaia365.gr ΕΔΩ).

Το Aridaia365.gr έκανε μαζί με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Σωσάνδρας Δημήτρη Καραμήτσο αυτοψία στον χώρο και σας παραθέτει φωτορεπορτάζ από την μεγάλη ζημιά που γίνεται.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτό, υπάρχουν κορμοί δέντρων φρεσκοκομμένοι, πριονίδια φρέσκα, σκουπίδια και η σχετική πινακίδα απαγόρευσης.

Δείτε τις φωτό του Aridaia365.gr τονίζοντας πως είναι όλες από διαφορετικά κομμένα δέντρα.

















17 σχόλια:

  1. Όλο και κάποιος θα είδε κάτι, σε κάποια αυλή θα είναι, καλό είναι να σφίξει ο κλοιός των ελέγχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. megali euthini toy dasarxeioy
      it kanoun ekei? kanoun elegxous?
      minisi kata agnostou egine?

      Διαγραφή
  2. Τεράστιο θέμα.Εάν έχουμε στοιχειώδη φιλότιμο ,στοιχειώδη αξία στη ζωή μας πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι.Διαφορετικά θα ξαναγίνει.Ας ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι αρχές να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι.Όποιος εγκληματεί κατά της φύσης εγκληματεί στο μέλλον των παιδιών σας.
    Κρίμα ,αλλά δεν πρέπει να περάσει έτσι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τέτοια τέρατα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας που να πάει μπροστά αυτός ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παράπονα στην κυβέρνηση που έχει το πετρέλαιο θέρμανσης 1.10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή είναι ακριβό το πετρελαίο εσύ θα κλέβεις το Δάσος? Και 10 ευρω να πάει το πετρέλαιο η κλοπή είναι κλοπή. Ο αδερφός μου εφ όσον δεν μπορουσε να θερμάνει την οικογένεια του έφυγε Γερμανία.Δεν έμεινε να κλέβει τα δένδρα που ανήκουν σε όλους!

      Διαγραφή
    2. γιατί δεν βγαίνει ο Δασάρχης να μιλήσει? ντρέπεται? φοβάται? περνάει καλά?

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα συνεχίσω να κόβω παράνομα ξύλα για να ζεσταθώ όχι για εμπόριο γιατί το δασαρχείο αφήνει τους γνωστούς σε κάθε χωριό υπάρχουν να κατεβάζουν όλο το βουνό ενώ όταν βρουν έναν μεροκαματιάρη να κατεβάζει ξύλα για να ζεστάνει την οικογένεια του τον γράφουν,εκεί βλέπεις δεν έχει μαρμιτα εκεί δεν πέφτει ταιζμα

      Διαγραφή
  5. Στο παλιό πευκωτο να δείτε τι γίνεται κόβουν μουριές 300 ετών και το δασαρχείο δεν κάνει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν δύο μήνες ήταν ένας από το Γαρεφι στα πλατάνια κ φόρτωνε τον κουβα του τρακτεριου, οταν του εκανε παρατήρηση ένας από την Σωσάνδρα αυτός τον απείλησε'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι γνωρίζουμε τους ενοχους και δε μιλαμε.Σε κάθε χωριο υπαρχουν και καμποσοι θρασεις που εκμεταλευονται την αδιαφορια μας η την διαθεση μας να μη μπλέξουμε με δικαστηρια...ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα βουνά να δείτε τι γίνεται τα μισά και παραπάνω ξύλα είναι κλεμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ στο παλιό πευκωτο έχουν ανέβει συνταξιούχοι με αναπηρικές συντάξεις και καταπατούν εκτάσεις κόβουν δέντρα ετών και το δασαρχείο δεν ξέρει τίποτα χαρταετο πετάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχουν τοπικά συμβούλια στα χωριά? Ποιό άλλο σημαντικό θέμα έχουν? Δεν υπάρχει σημαντικότερο! Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν υπάρχουν? αυτό το θέμα πρέπει να τους απασχολήσει! Όχι οι χοροί.Πολιτισμός και ζωή .ΌΧΙ πανηγυρτζήδες.
    Βρείτε τους ενόχους ή προστατέψτε το Δάσος ή πιάστε τους επόμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το δασαρχείο ξέρει πολύ καλά την δουλειά του.... Δεν θα του πεις εσύ πως να την κάνει.. Πάνε κρύψουν σε καμία τρύπα και μη κυκλοφορείς.. Ακυρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365