Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Αγανακτισμένος μελισσοκόμος από την Αλμωπία: Ανεύθυνοι ραντίζουν όποτε τους καπνίσει βάζοντας σε κίνδυνο τα μελίσσια μας

Την οργή του εξέφρασε μελισσοκόμος της Αλμωπίας στο Aridaia365.gr

Την οργή του εξέφρασε μελισσοκόμος της Αλμωπίας στο Aridaia365.gr


Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε, κάποιοι ανεύθυνοι αγρότες ραντίζουν τις παραγωγές τους όποτε τους καπνίσει, ώρες που δεν επιτρέπεται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα μελίσσια.


Μάλιστα σήμερα κάποιος αγρότης ράντισε τα κεράσια του το μεσημέρι, με αποτέλεσμα αν ο μελισσοκόμος δεν πήγαινε έγκαιρα στα μελίσσια του να έχανε πάνω από 400.

Πρέπει να τονίσουμε πως όποιες μέλισσες είναι πάνω στα δέντρα για την γονιμοποίηση, από το φάρμακο του ραντίσματος ψοφάνε. Οι μέλισσες πετάνε με πάνω από 12 βαθμούς θερμοκρασία όπως μας ανέφερε ο μελισσοκόμος. 

Το ράντισμα επιτρέπεται πριν ανατολή ηλίου και μετά την δύση, αλλά και από τις οδηγίες που γράφει πάνω στην συσκευασία το εκάστοτε φάρμακο, ώρες δηλαδή που αυτή την εποχή είναι κάτω από 12 βαθμούς και δεν μπορούν να πετάξουν οι μέλισσες. Το μεσημέρι όμως που δεν επιτρέπεται το ράντισμα η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 12 βαθμούς, οπότε αν γίνει εκείνες τις ώρες οι μέλισσες που πηγαίνουν στα δέντρα θα ψοφήσουν.



11 σχόλια:

  1. Να πεις στους μελισσοκόμους ότι ολα τα φάρμακα δεν έχουν δηλητήριο υπάρχουν φάρμακα μυκητοκτόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ασχετος.. Και με τα μυκητοκτονα πεθαινουν αφου μυριζουν και τα σκοτωνουν οι μελισσες που φυλαν την κυψελη... Ασχετε

      Διαγραφή
  2. Μια μέλισσα κάνει 5 km σε ευθεία πλάκα μας κάνετε,αναμεσα απο χωριο σε χωριο δν γινετε να μην βρει ένα χωράφι ραντισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι μελισσοκόμοι ξαφνικά γίνανε στην Αριδαία το ότι πάνε και αφήνουν τα κουτιά με τα μελίσσια όπου τους Καπνίση δε το λέμε το ότι επιτίθονται σε κάποιον που πάει με το αγροτικό του μηχάνημα σε διπλανό χωράφι να δουλέψει δε το λέμε μάλλον λέμε μόνο ότι μας συμφέρει ναι να ραντίζουμε τα απογεύματα όμως κάποια ραντίσματα είναι για συγκεκριμένες ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσένα θα ρωτήσουν άμα θέλουν να γίνουν μελισσοκόμοι!!! Ν αφήσετε τις δικαιολογίες και να μάθετε τις ώρες π πρέπει να ραντιζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλω μια χρονιά να μην έρθουν μελίσσια στην περιοχή να δούμε πόσο μικρότερη θα είναι η παραγωγή !σεβασμός στους συναδέλφους Κ προσοχή !χωρίς μέλισσες δεν υπάρχει αύριο καταλάβετε επιτέλους ότι το ράντισμα γίνεται νωρίς το πρωί Κ αργά το απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΚΑΙ 10:03 Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ, ΠΟΥ ΡΑΝΤΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ 10:11 ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΡΑΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΠΟΛΥ ΘΡΙΛΕΡ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΨ' ΤΑ!! ΚΑΙ ΓΩ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΜΑΙ, ΠΩΣ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΟΝΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ; ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κλεισούρα σας πείραξε όλους και βλέπετε παντου εχθρούς. Αλλαξε κάτι τα τελευταια χρονια; όχι όπως ράντιζαν ραντίζουν . Μαλλον βγηκαν πολλοι νεοι μελισσοκομοι και ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του πλανήτη είναι ο άνθρωπος !7:26 καιρός είναι να αλλάξει κάτι Κ αυτό είναι η νοοτροπία μας σεβασμός στο μεγαλύτερο έντομο που μας προσφέρει ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα δυστυχώς στην Ελλάδα για να γίνεις αγρότης ,σημαίνει απέτυχες σε όλα τα άλλα και κατάντησες να γίνεις αγρότης.Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτό.Δεν έχουμε μορφωμένο κόσμο με επίπεδο που γίνεται αγρότης από σχέδιο ιδέες και πλάνο όπως στο εξωτερικό.Οπότε είναι λογικό να έχουμε επιπόλαιες συμπεριφορές απ τους περισσότερους αγρότες..όπως πχ και στο πως πετάνε τα φυτοφάρμακα και άλλα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7 και 26 μάλλον εσένα πειραξε η κλεισουρα.. ο σωστος τροπος ραντισματος ειναι αυτός π λέει και το παιδί και εξηγεί και για ποιο λογο!!! Άνοιξε τα μάτια σου μα ξεστραβωθεις λίγο να δεις τι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365