Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για παράταση προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

Δελτίο Τύπου

Το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θέτει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. 



Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρεται στις συνθήκες που έχουν επικρατήσει αυτή την περίοδο και επηρεάζουν σημαντικά την αγορά καυσίμων, δηλαδή το συνδυασμό μείωσης της ζήτησης στα καύσιμα κίνησης, της ιστορικά χαμηλής τιμής του πετρελαίου αλλά και των ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών συνθηκών.

Τονίζει ότι μια πιθανή παράταση της προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα ευνοούσε τους καταναλωτές που θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σε χαμηλές τιμές για τη φετινή αλλά και ενδεχομένως για την επόμενη χρονιά, και ταυτόχρονα θα περιόριζε την απώλεια εισοδήματος των πρατηρίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπ.-Α. Γεωργιάδη
Θέμα: Παράταση προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης
Η έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 από την Κυβέρνηση οδήγησε στη λήψη σειράς αναγκαίων μέτρων, όπως περιορισμών στις μετακινήσεις, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης καυσίμων κίνησης. Η πτώση αυτή έθεσε σε άμεσο κίνδυνο βιωσιμότητας πολλά πρατήρια καυσίμων, ειδικότερα τα μικρά και απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πλειοψηφία των πρατηρίων στην Π.Ε. Πέλλας.
Την ίδια στιγμή, και πάλι ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η τιμή του πετρελαίου κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τόσο λόγω της πτώσης της ζήτησης παγκοσμίως, όσο και λόγω του προβλήματος αποθήκευσης που έχει προκύψει από αυτή.

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω εξελίξεων, για τις οποίες δεν ευθύνονται, ούτε επηρεάζουν οι Έλληνες πρατηριούχοι και καταναλωτές, αλλά και των ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών συνθηκών, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, έχει οδηγήσει σε παράταση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτά τα δεδομένα, η παράταση της περιόδου αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα εξυπηρετούσε τους καταναλωτές οι οποίοι θα μπορούσαν να προμηθευτούν για τις ανάγκες της φετινής χρονιάς, αλλά πιθανώς και της επόμενης, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Παράλληλα, μια τέτοια απόφαση θα ευνοούσε και τον πληγέντα κλάδο των πρατηρίων καυσίμων, ώστε να περιορίσει την απώλεια εσόδων λόγω της μειωμένης ζήτησης καυσίμων κίνησης.
Συνεπώς,

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί: 
1. Εξετάζει η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης πέραν της 30ης Απριλίου 2020;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365