Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για το Πάσχα

Πασχαλινό Μήνυμα

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα σε ένα περίεργο κλίμα, που δημιουργείται από τον εγκλεισμό και τον φόβο του κορωνιοϊού, αλλά και τις κλειστές εκκλησίες. Βρισκόμαστε στην πένθιμη περίοδο που ο καθένας μας συμμετέχει και συμπάσχει στο Μαρτύριό Του, έτσι ώστε να κατανοήσουμε την Αγάπη Του για τον άνθρωπο. Μία Αγάπη, που με την Ανάσταση φτάνει στην κορύφωση και δίνει Ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα!Σας καλώ όλες και όλους να μην αφήσουμε τα μέτρα πρόληψης να μας αποστερήσουν από την ψυχική ένταση της Μεγάλης Εβδομάδας, ούτε βέβαια από τη λυτρωτική παρουσία της Ανάστασης. Ίσως είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναζητήσουμε τον Θεό και τον εσταυρωμένο Υιό του μέσα στις ψυχές μας, ο καθένας στο σπίτι του και διαθέτοντας τον απαιτούμενο χρόνο για να σκεφτεί με αγάπη τον συνάνθρωπο! Γιατί αυτό είναι το μεγάλο νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης: η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ελπίδα!

Δυστυχώς, το φετινό Πάσχα βρίσκει την ανθρωπότητα να δοκιμάζεται και να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Όμως, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους. 

Είναι καιρός να αναλογιστούμε όλοι μας το νόημα της θυσίας του Θεανθρώπου και της Ανάστασής Του, που μας διδάσκει να στρέψουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας που δοκιμάζεται. Από την πλευρά μας, στον Δήμο Έδεσσας κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία και μόλις τελειώσει η δοκιμασία του κορωνοϊού να μας βρει όρθιους και δυνατούς. 

Εύχομαι το αναστάσιμο άσβεστο φως να φωτίζει το δρόμο όλων μας σε μία πορεία Αγάπης, Ενότητας και Αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365