Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας για τις αγροτικές παραγωγές και την συγκομιδή τους

Δείτε την ανάρτηση του Χρήστου Μπάτση

Δείτε την ανάρτηση του Χρήστου Μπάτση:

Το τελευταίο διάστημα ακούω συζητώντας με πολλούς παραγωγούς τον προβληματισμό τους σχετικά με τις αγροτικές παραγωγές και την συγκομιδή τους. Όντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό όπως και η λύση του προβλήματος.



Είναι βέβαιο ότι φέτος ζούμε πρωτογνορες καταστάσεις, εύχομαι όμως όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας που μας έχουν προτείνει έτσι ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορωνοιο. Όπως θα θυμάστε στην πρώτη μου ομιλία ως νέος Δήμαρχος Αλμωπιας είχα επισημάνει ότι η περιοχή μας έχει σχεδόν τα πάντα, εύφορη γη, ωραίο κλίμα, αρκετά νερά , ποικιλία αγροτικών παραγωγων και όμορφους ανθρώπους αυτά όμως μας τα δώσε ο Θεός.

Συζητώντας με κατοίκους της Αλμωπιας διαπίστωσα ότι αρκετοί πηγαίνουν για σεζόν φέτος όμως προβλέπεται μια δύσκολη χρονιά και ίσως να μην έχει δουλειά για όλους. Επίσης υπάρχουν και πολλοί άνεργοι. Υπάρχουν επίσης και συμπολίτες μας που κάνουν περιστασιακά κάποια μεροκαματα και με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι και δυνατούς παραγωγούς έχουμε και εργατικό δυναμικό, μπορεί να μην φτάνει αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε το πρόβλημα στην βάση του. Φίλες και φίλοι έχουμε παραγωγές που ξεκινούν από τον Απρίλιο και τελειώνουν τον Σεπτέμβριο. Άρα από την στιγμή που έχουμε όλα τα παραπάνω χρειάζεται από εμάς αλλαγή νοοτροπίας.

Δουλειά έχει για όλους απλά πρέπει να έχουμε την διάθεση και την όρεξη. Με ειλικρίνεια και θετική σκέψη μπορούμε να παντρεψουμε όλα τα παραπάνω λύνοντας το πρόβλημα των παραγωγων και των πολιτών. Μπορούμε να μένουμε στο σπίτι μας να εργαζόμαστε στην περιοχή μας και να ξεχειμωνιαζουμε καλύτερα όπως έλεγαν και οι πιο παλιοί. Θεωρώ ότι πρέπει να το τολμησουμε. Ως Δήμαρχος πιστεύω και αναλαμβάνω την επικοινωνία που θα χρειαστεί ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν στα αγροκτήματα της περιοχής μας και κάπως έτσι θα σπάσει ο πάγος. Φίλες και φίλοι δεν είναι ντροπή η δουλειά, όλοι εδώ Ζούμε και φανταστείτε όλο αυτό το χρήμα να μείνει στην περιοχή μας.

Όπως σας είπα είμαι στην διάθεσή οποιουδήποτε παραγωγού και πολίτη. Πρέπει να σπάσουμε τον πάγο, πρέπει να τολμησουμε και να εργαστούμε στην περιοχή μας. Πρέπει να μην έχουμε ούτε έναν άνεργο και δεν νομίζω ότι τιμά εμάς τους κατοίκους της Αλμωπιας με τα τόσα καλά να περιμένουμε σε εισαγωγικά το επίδομα η το βοήθημα. Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, μπορούμε να συνεργαστούμε, μπορούμε να εργαστούμε μένοντας στο σπίτι μας. Η λύση είναι μπροστά μας, ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο όλοι μαζί, ξεπερνώντας παθογένειες του παρελθόντος

11 σχόλια:

  1. Συγκέντρωση εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ο Δήμαρχος γίνεται και υπουργός εργασίας
      Και με χαρά συμβουλεύει παιδιά με σπουδές και προσοντα που ο ίδιος δεν έχει
      Δήμαρχε άμα πεινάσουν ξέρουν τι θα κάνουν.. Δεν χρειαζομαστε εσένα να μας πεις..
      Αντε γιατί έχετε ξεφύγει και κυρίως όσοι του τα γράφετε

      Διαγραφή
  2. Prota.ta.pulame.ke.meta.ta.mazevume.🤩🤩🤩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητείτουντε άτομα για συγκομιδή κερασιών από 20 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου για να δω πόσοι θα προσέλθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ λέμε ο κόσμος να σπουδάσει να κάνει κάτι καλύτερο ,και ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας λέει έχει δουλειά για όλους?! ? @#$ τι έγινε ρε παιδια? Κανένας δεν τον έχει πάει σε ένα Βερολίνο? σε ένα Μιλάνο σε καμιά έκθεση ευρεσιτεχνίας?

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία πρόταση δήμαρχε...συγχαρητήρια! Όποιος θέλει να δουλέψει υπάρχει δουλειά! Έτσι είναι...και πάλι μπράβο για την πρωτοβουλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Δήμαρχε συγχαρητήρια για την πρόταση σου. Να ρωτήσω όμως και να επισημάνω 2-3 πραγματάκια. Καταρχάς πες μας βρε μπαγάσα ποιος σου γράφει τα κείμενα εδω και κανα μήνα τώρα γτ σε σχέση με άλλες αναρτήσεις αυτά που γράφεις τον τελευταίο καιρό για τα δεδομένα τα δικά σου είναι σε επίπεδο Διδακτορικού. Θεωρείς οτι η θέση σου είναι να κάνεις αναρτήσεις απο τα προσωπικά σου social media κάνοντας τέτοιες προτάσεις; Έθεσες τέτοιο θέμα σε δημοτικό συμβούλιο για να ακούσεις απόψεις προτάσεις και απο άλλους; Όπως ο συγκυβερνήτης σου; Τι είσαι εσυ στην τελική που όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου και να κάνεις τον ενδιάμεσο; Είπαμε οτι εισαι ενας απο εμάς και μπαρούφες γτ ετσι σε βόλεψε αλλα κάποια στιγμή πρέπει να έρθεις στο ύψος των περιστάσεων και να καταλάβεις οτι μετα απο ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου έχεις να ασχοληθείς με άλλα θέματα. Αν ο Αριδαιώτης η ο καθένας απο την καρατζόβα θέλει να πάει για δουλειά στα χωράφια του γείτονα του δεν περιμένει εσένα να του το πείς εκτος και αν του το πεις διαφορετικά θέλοντας να τονώσεις την κοινωνική οικονομία της καρατζόβας, αλλα για να γίνει όλο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις. Ενημερώσου Δήμαρχε και άσε τους λαϊκισμούς και του λεονταρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγνώμη θα γίνουμε όλοι αγρότες? που βρισκόμαστε? έχει ο καθένας 30-40-50 στρέμματα να ζήσει? Δήμαρχε μήπως αυτό είναι το όνειρο σου? καμία σκέψη για αναβάθμιση εκσυγχρονισμό μετεξέλιξη του Δήμου?
    κάποιο ταξίδι τίποτε στο εξωτερικό για νέες ιδέες? γιατί τόσο ηττοπάθεια...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν γίνει διαγωνισμός μεταξύ Δημάρχων σε ποιό αγώνισμα θα βγούμε εμεις πρώτοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΠΟΜΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα κινηθώ κι εγώ σε παρόμοιο προβληματισμο χωρίς βέβαια αντιπολιτευτικη διάθεση. Δήμαρχε προερχομαστε οι περισσότεροι από αγροτικές οικογένειες και όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας βοηθούσαμε τους γονείς μας ή κάναμε αργότερα μεροκάματο αλλού. Φύγαμε όμως, δοκιμαστηκαμε, γνωρίσαμε τον κόσμο και μέσω αυτού τον εαυτό μας, ξεφύγαμε από τον μικρόκοσμο του χωριού μας, ανοίξαμε με λίγα λόγια πανιά.Και αν γυρίσαμε κάποτε πίσω το κάναμε συνειδητά κουβαλώντας όλα τα εφόδια που αποκτήσαμε στην πορεία ώστε να είμαστε χρήσιμοι, επιζητωντας την πρόοδο του τόπου. Συγκυριακα θα μπορούσε αυτό που προτείνετε να λειτουργήσει δεν θα το ήθελα όμως για τα παιδιά μου για τους λόγους που προανέφερα, θα χαιρόμουν ας πούμε να πάνε να μαζέψουν ελιές ή πορτοκάλια , να κυνηγήσουν την ζωή μακριά από την σιγουριά των δικών τους που θα τους εξασφαλίσει ένα δρόμο στρωμένο, ένα προβλεπόμενο ίσως αργότερα γάμο "παπούτσι από τον τόπο σου " και όλα τα καλά της ασφάλειας , αλλά θα χάσουν το πέταγμα...Χαμωζωη δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365