Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Πεζοδρόμηση Αριδαίας: Οι πολίτες του κεφαλιού τους, ο Δήμος ανέτοιμος και ο κίνδυνος ατυχήματος (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Πεζοδρόμηση στην Αριδαία, μέρα έκτη, με πολλά ευτράπελα και πολύ γκρίνια από τον εμπορικό κόσμο της πόλης.


Αυτές τις έξι μέρες παρατηρήσαμε πολύ προσεκτικά την λειτουργία της Όδού Κύπρου. 

Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ και να αναφέρουμε πως σημερα παρότι ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν κλειστός το πρωί, βρέθηκε ενας "έξυπνος" οδηγός ο οποίος μετακίνησε το απαγορευτικό από την πλευρά της πλατείας Αγγελή Γάτσου και το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο έγινε αυτομάτως δρόμος οχημάτων, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ η υπόλοιπη Κύπρου λειτουργούσε κανονικά σαν πεζόδρομος.

Αποδείχθηκε αυτές τις 6 μέρες πως η Δημοτική Αρχή ήταν ανέτοιμη για μία τέτοια κίνηση. Δρόμοι οι οποίοι την μία μέρα ήταν κλειστοί και την άλλοι ανοιχτοί. Κλείσιμο με κορδέλες, τις οποίες είτε σήκωναν οδηγοί και περνούσαν από κάτω, είτε τις έκοβαν. Πρόχειρες παρεμβάσεις που δεν βοηθάνε στην αισθητική και λειτουργική μεταμόρφωση της πόλης προς το καλύτερο.
Ο εμπορικός κόσμος από πλευρά τους εξέφρασε τα παράπονα του γι αυτή την τόσο ξαφνική κίνηση από πλευράς Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης τόνισε πως ο πεζόδρομος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει, για να κερδίζουν όλοι, καταστηματάρχες, επισκέπτες και κάτοικοι. 

Η πεζοδρόμηση είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει, αλλά σωστά, οργανωμένα και σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχης και φορέων της πόλης.

Σίγουρα οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους(βλέπε σημερινό περιστατικό που κάποιος από μόνος του μετακίνησε το απαγορευτικό), αλλά πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις. Όλοι μαζί, πολίτες και Δημοτική Αρχή πρέπει να αλλάξουν επίπεδο την πόλη, γιατί δυστυχώς η Αριδαία χρειάζεται μεγάλη βελτίωση σε πολλούς τομείς.

Τέλος αυτό που μας προβλημάτισε έντονα και το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση μας είναι το θέμα με τα μηχανάκια μέσα στον πεζοδρομημένο δρόμο.
Χθες το πρωί για παράδειγμα, στην Οδό Κύπρου έπαιζαν περίπου 8-9 παιδάκια, ηλικίας μέχρι 10 ετών. Πολλά μηχανάκια περνούσαν ακριβώς από δίπλα τους. Μία εικόνα που στα δικά μας μάτια τουλάχιστον μόνο προβληματισμό προκάλεσε. Πολύ εύκολα μπορούσε να γίνει κάποιο ατύχημα. Τα παιδάκια έτρεχαν, έπαιζαν και φυσικά δεν πρόσεχαν αν περνάνε οχήματα, αλλά ταυτόχρονα από δίπλα τους περνούσαν τα μηχανάκια.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και χωρίς να θέλουμε γίνουμε μάντεις κακών είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί ατύχημα και τότε δυστυχώς θα είναι αργά.
Οπότε ζητάμε από τους αρμόδιος να πάρουν άμεσα μέτρα για το συγκεκριμένο φαινόμενο και να μην μπαίνουν αυθαίρετα μηχανάκια σε έναν πεζοδρομημένο δρόμο.

Δείτε τις σημερινές φωτό από την Οδό Κύπρου:



8 σχόλια:

  1. Ποιος είναι ο εμπορικός κόσμος που εξέφρασε τα παράπονα του??? Οι2-3 καταστηματαρχες που θέλουν να σταματάει ο πελάτης τους στη μέση του δρόμου για να πάρει ένα κιλό κιμά και από πίσω να περιμένουν τα αυτοκίνητα??? Συγνώμη αλλά αυτό δε το δέχομαι, 2020 έχουμε.... Ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης πρέπει να ανήκει στους πεζούς!!! Ήμαρτον πια με τα αυτοκίνητα και τη βρωμιά... Φανταστείτε έναν όμορφο πεζόδρομο με δέντρα λουλούδια κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Και ξέρεις τι άλλο μου έκανε εντύπωση? Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά καταστηματαρχη που έχει καφέ-μπαρ στον κεντρικό πεζόδρομο, να λέει ότι δε συμφωνεί με το να γίνει πεζόδρομος γιατί λέει ότι δεν θα μπορεί να περνάει ο κόσμος με το αυτοκίνητο να βλέπει που έχει κόσμο για να κάτσει... Είναι δυνατόν ρε παιδιά??? Και αυτός ο άνθρωπος έχει καφέ στο κεντρικό πεζόδρομο!!! Τι να πω... Αν μπορούσε ο κόσμος να παρκάρει κ μέσα στα μαγαζιά, πιστεύω θα το έκανε.... Έχουμε τόσο μεγάλους δρόμους σε σχέσει με άλλες πόλεις.. Που ακόμα σκεφτόμαστε το αν πρέπει να γινει πεζόδρομος.....

      Διαγραφή
  2. Ναι να πεζοδρομηθεί η πόλη μας αλλά αργότερα αφού πάλι θα σκαφτεί για αλλαγή σωλήνων ύδρευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3 ατομα μιλάνε για το πεζόδρομο αμα ξαναπατήσω στα μαγαζιά να με χ,,,,,, για τον κόσμο οικογενειών οχι για +100 ευρω σε 4 ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί αναφερόμενοι στην Αριδαία τη λέτε πόλη; Έτσι είναι οι πόλεις;
    Υ.Γ. αυτός που μετακίνησε την πινακίδα δεν ήταν «έξυπνος», μαλάκας ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν κλείνουν δρόμοι για πεζοδρόμιο πρέπει να υπάρχουν και δρόμοι για τά αυτοκίνητα, είδατε τί χαμός γίνεται μες την πολη αυτό σας αρέσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει το πρωί να είναι ανοιχτός ο πεζόδρομο μέχρι τις 11 να μπορούν να προμηθευονται τα μαγαζιά και μετά να κλείνει. η Χρυσοστόμου Σμύρνης δν έχει λογική που κλείνει ελεος. Και πρώτα να κάνει έργα ο δήμαρχος κι μετά να κλείνει δρόμους ερασιτέχνες. Δν βλέπω να ξαναβγαινει δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365