Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Αριδαία: Ξεράθηκε και κόπηκε το έλατο στην πλατεία που τοποθετήθηκε τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτο

Κόπηκε το έλατο που είχε τοποθετηθεί για να διακοσμεί την κεντρική πλατεία Αριδαίας τις ημέρες των Χριστουγέννων, αφού τον τελευταίο καιρό είχε ξεραθεί και η εικόνα του ήταν πολύ άσχημη.



Να θυμίσουμε πως όταν έγινε η τοποθέτηση του συγκεκριμένου δέντρου, είχαν προκληθεί αντιδράσεις προς την Δημοτική Αρχή, από ανθρώπους που υποστήριζαν πως το έλατο στις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα μακροημερευσει.

Τελικά αποδείχθηκε πως είχαν δίκαιο όσοι ήταν αντίθετοι στην τοποθέτηση του δέντρου, αφού από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων δύο-τριών εβδομάδων ξεράθηκε και αναγκάστηκαν τα συνεργεία του Δήμου να το κόψουν.

Όπως αποδείχθηκε σε βάθος χρόνου η τοποθέτηση του δέντρου ήταν μια λανθασμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε τις φωτο, οι δύο πρώτες είναι τραβηγμένες πριν περίπου 40 μέρες, όταν το δέντρο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και οι επόμενες δύο είναι σημερινές, με το δέντρο κομμένο.





11 σχόλια:

  1. Ναι η δημοτική αρχή σας φταίει,30 μαγαζια έχουν απλώσει καρέκλες σε όλη την πλατεία,δν μπορούσαν να το προσέξουν λίγο? Για δικο τους όφελος και ομορφιά θα το πρόσεχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος το τοποθετεί είναι υπεύθυνος και να το συντηρεί. Καλός ή καλός το δέντρο κάηκε και δεν φταίνε οι δημότες Αλλά αυτοί που πήραν την απόφαση να το βάλουν. Δεν γίνεται να φταίνε οι άλλοι για όλα και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να έχουν την ουρά τους απ έξω. Και γω Μπάτση ψήφισα. Αλλά το λάθος είναι λάθος

      Διαγραφή
    2. Πώ πω ωραία η σκέψη σου ρε συ.Καλά τόσο σπίρτο πως και δεν σε ανακάλυψε η Google.

      Διαγραφή
  2. Να βαλετε εναν νεαρο πλατανο και θα μεγαλωσει σιγα σιγα, να τον χαιρονται οι επομενες γενιες τουλαχιστον. Τα δεντρα ειναι επενδυση στο χρονο.
    Και, γενικα μιλωντας, η Αλμωπια ειναι απο τις πιο ομορφες περιοχες της Ελλαδας (εχω παει σε ολες, απο την Γαυδο μεχρι τον Εβρο) και η καημενη η Αριδαια εχει τα μαυρα της τα χαλια. Καν'τε κατι να ομορφυνει, φτιαξ'τε παρκα, φυτεψ'τε δεντρα, φτιαξ'τε κανα πεζοδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλτε μια πορτοκαλιά, μια λεμονια η έναν ευκάλυπτο. Και βγει κάποιος και πει ότι δεν θα πιάσει-ευδοκιμήσει. Εδώ περίμεναν να πιάσει...το έλατο που έφεραν από το βουνό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι! Γιατί δεν φυτεύονται δένδρα μέσα στην Αριδαία? πολλοί αναρωτιούνται! Τα δένδρα είναι ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μια μέρα ξηλωσανε έλατο από το βουνό, για να βγει φωτογραφία τα Χριστούγεννα ο Μπάτσης, ενώ ξέρανε πολύ καλά ότι το δέντρο μετά 3 χρόνια δεν μεταφύτευεται. Εύγε δήμαρχε φέρε άλλο τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα του γαμου δυσκολα κ η νυφη γκαστρομενη λενε στο χωριο μου μονο κριτικη ειμαστε σας δημοτες εμεις δεν πρεπει να προσφερουμε;αν λιγο το ποτιζαμε τι θα γινοταν;μαθαμε μονο να ριχνουμε ευθυνες στους αλλους κ να διχνουμε με το δαχτυλο αλλα ας το γυρισουμε λιγο κ προς τον εαυτο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oλη μερα να το ποτιζες 3:52 παλι θα πεθαινε. Δεν γινεται να παρεις ενα μεγαλο ελατο απο το βουνο, να το κατεβασεις στην πολη ή στον καμπο με τελειως διαφορετικες συνθηκες και να περιμενεις να ευδοκιμησει. Το πιο πιθανο ειναι να ξεραθει.
    Αμα παρω ενα φοινικα απο την Κρητη και τον φερω και τον φυτεψω στα 1300 μετρα στο βουνο επανω τι λες να γινει?
    Τελωσπαντων, μικρο το κακο, ας γινει ομως αφορμη να ανοιξει η συζητηση και να υπαρξουν αιτηματα για εκτεταμενη δεντροφυτευση στην Αριδαια που ειναι ενα τσιμεντενιο χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το ίδιο σκεπτικό ότι και να φυτευτεί στο σημείο θα πεθάνει. Ωραίοι όλοι σας μόνο ευθύνες σε άλλους ξέρετε να ρίχνετε. Τις δικές μας ευθύνες σαν πολίτες αυτής της πόλης δεν θα αναλάβουμε. Ένας περιπτεράς στους προμάχους και κάτοικοι του χωριού εδώ και χρόνια έχουν αναλάβει και συντηρούν όλοι την πλατεία δέντρα λουλούδια και τον καλλωπισμό όλου του χωριού τους.
      Στην Αριδαία 10 καταστηματάρχες έναν κουβά νερό εκ περιτροπής δεν γινόταν.
      Κρίμα δεν θα αλλάξει τπτ σε αυτήν την πόλη αν οι πολίτες της δεν αναλάβουν ευθύνες και δεν φταίει ο δήμαρχος ο κάθε δήμαρχος.

      Διαγραφή
    2. Από πρώιμος φοίνικας θα γίνει όψιμος.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365