Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αριδαία: Κλειστή σήμερα αλλά γεμάτη ΙΧ η οδός Χρ. Σμύρνης - Προχειρότητα στις πεζοδρομήσεις (ΦΩΤΟ)

Δείτε την σημερινή φωτό

Την Δευτέρα κλειστή, χθες Τρίτη ανοιχτή, σήμερα Τετάρτη κλειστή και πάλι η οδός Χρ. Σμύρνης στην Αριδαίααλλά με μεγάλη προχειρότητα 


Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορεί ο συγκεκριμένος δρόμος να είναι κλειστός, είναι όμως γεμάτος οχήματα, κάτι το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα πεζόδρομο. Φυσικά οι οδηγοί και ο Δήμος έχουν μερίδιο ευθύνης. Έτσι όπως ήταν τοποθετημένη από τους αρμοδίους η πινακίδα απαγόρευσης και από δεξιά και από αριστερά χωρούσαν οχήματα, κάτι το οποίο πολλοί οδηγοί εκμεταλλεύτηκαν και διέσχιζαν κανονικά τον συγκεκριμένο δρόμο. Πρέπει ή να τηρηθεί η απόφαση πεζοδρόμησης του δρόμου, ή να μείνει ανοιχτός. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα την μία μέρα ο δρόμος να είναι κλειστός και την άλλη ανοιχτός. 

Γενικά η πεζοδρόμηση που ξεκίνησε από την Δεύτερα στην πόλη της Αριδαίας χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από προχειρότητα. Επίσης έχουν ξεκινήσει οι πρώτες γκρίνιες από κάποιους επαγγελματίες, με πρόσχημα τον μειωμένο τζίρο των καταστημάτων τους εξαιτίας της πεζοδρόμησης κυρίως της Οδού Κύπρου, η οποία σήμερα είχε καλύτερη εικόνα, με ελάχιστα οχήματα παρκαρισμένα μέσα και κόσμο να περπατάει σε όλο τον πεζόδρομο.

Για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται από όλους τους πολίτες και καταστηματάρχες υπομονή. Πρέπει αν θέλουμε πεζόδρομο να αλλάξει η νοοτροπία "πάω παντού με το αμάξι" και να βάλουμε στην ζωή μας το περπάτημα στο κέντρο της Αριδαίας. 

Ο Δήμος φυσικά θα πρέπει να υποστηρίξει την πεζοδρόμηση των δρόμων με παρεμβάσεις ουσίας και όχι πρόχειρες.

Μεγάλο τεστ για το κυκλοφοριακό και την πεζοδρόμηση θα είναι η αυριανή μέρα, στην οποία υπάρχει το παζάρι με αυξημένη κίνηση οχημάτων και ελπίζουμε να μην υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δείτε την σημερινή φωτό:


15 σχόλια:

  1. Θα γίνουν κανονικοί πεζόδρομοι με πλακοστρωτο όπως στην Έδεσσα ή από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε αυτό το χάλι λες και είμαστε τριτοκοσμικη πόλη γυφταριό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ασχολείσαι με έδεσσα! Οι ανθρωποι εκει συγκρίνονται με Ευρωπαικές πόλες.Την αριδαία ο Δήμαρχος θέλει να την κάνει χωριό.

      Διαγραφή
  2. Έχουν περάσει παράνομα;... σε αυτή την οδό αν ναι κάποιος δεν κάνει σωστά την δουλειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πανε οι μπατσοι στην Κυπρου μετα την πλατεία που γίνεται της κακομοίρας... Έγραψαν πρόστιμα για 2 μερες και τελείωσε η δουλεια τους?? Σήμερα το μεσημερι δε χωρουσε ούτε καρότσι να περάσει.... Αντε σοβαρευτείτε λιγο εκεί στο Δήμο που κλείνετε δρόμους με κορδέλες... Τις προσλήψεις στα 2μηνα όλοι ξερετε να τις κάνετε με προκυρηξεις 2 ωρών.... Τα έργα όμως θέλετε 4ετιες για να τα ολοκληρώσετε... Βγηκατε ολα τα ψώνια στις εκλογές μονο για φωτογραφίες χωρίς να έχετε στοιχειώδη εκπαίδευση για τοπικη αυτοδιοίκηση... Ολοι μια ζωη για τη μουρμούρα καίγεστε και τίποτα αλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταμπέλα τοποθετήθηκε μάλλον αυθαίρετα από καταστηματάρχες η πολίτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θέλουμε πεζοδρόμηση ας γίνει , αλλά να στείλει ο δήμος την αστυνομία να αρχίσει να γράφει κ να κόβει πρόστιμα στα διπλοπαρκαρισμενα κ στα παρκαρισμένα και από τις δύο πλευρές δρόμων στενών όπως το φαρμακείο του Αθανασιάδη, ο δρόμος της acs courier κλπ όπου αυτό αν και απαγορεύεται, γίνεται καθημερινά και οι οδηγοί εκεί ειδικά τώρα που αυξήθηκε η κίνηση υποφέρουμε!Άντε γιατί δε γίνεται μόνο να παίρνουμε αποφάσεις για πεζοδρόμηση χωρίς να κοιτάμε αν τηρούνται τα βασικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Χρυσοστόμου Σμύρνης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΘΕΙ είναι λάθος, είναι σαχλαμάρα, είναι ανοησία. Δεν θα το πω αλλιώς, όπως θα ήθελα. Αν γίνει αυτό, τότε ο μοναδικός δρόμος από το κέντρο προς Έδεσσα θα είναι αυτός στα ψαράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μιλάμε για δημοτική αρχή ημιαπασχόλησης.Υπάρχει αντιδήμαρχος που ανάμεσα στη δουλειά του και το καφε του ασχολείται με το Δήμο! Ναι!
    Γεγονός αληθινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και που ήταν κλειστή..?παράπλευρα εισέρχονταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορδέλες από τα δέντρα δεμένες ταμπέλες σκουριασμενες προχειρότητα στο μεγαλείο της. Ειναι αυτό κλείσιμο δρόμων αλήθεια τώρα;; τι άλλο θα κάνεις για να διαλύσεις την εικόνα της Αριδαίας; τι γελοιότητες είναι αυτά έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάντε όλοι την Αριδαια πεζόδρομος απογορευστε την είσοδο σε αυτοκίνητα.... δεν χωράει ο κόσμος που περπατάει να βγει έξω από την κίνηση ρε μήπως ζείτε σε άλλη πόλη... η εκτός κ εάν τα έχετε οικονομήσει η μαγαζάτορες κ θέλουν να βλέπουν τους κωλους που θα περνάν με τα πόδια ένα έχω να πω ήμαρτον Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας βρούμε μια ευρωπαική πόλη μικρή σύγχρονη κι ας την αντιγράψουμε.Φτάνει τόσο χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν λέμε πεζοδρόμηση εννοούμε πλακόστρωτη. Η Κύπρου για παράδειγμα που είναι ανισόπεδη πεζοδρόμηση δεν βοηθάει. Επίσης πρέπει να έρθει δημοτική αστυνομία. Επίσης πρέπει να μπει σωστή σήμανση. Το σωστό είναι να πεζοδρομηθεί η Κύπρου και η Χ. Σμύρνης και οι 2 κάθετες σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμάσαι ρε Γιαντση τη έλεγες για την Αριδαία; Δεν βλέπω τίποτα! Που είναι ρε Δημήτρη αυτά που λέγατε; Θα θα θα. Λυπάμαι που σε βοήθεια αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365