Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Χρήστος Χατζηγιαννίδης: Εγκαταλείψεις δίχως τέλος

Διαβάστε την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αλμωπίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αλμωπίας:


Κάθε χρόνο ο Δήμος μας κατακλύζεται από αδέσποτα σκυλιά και δίδεται η εντύπωση ότι η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με αυτό το θέμα.

Απο νωρις ο δημαρχος μας κ.Χρηστος Μπατσης καθώς και όλη η δημοτική μας παράταξη ευαισθητοποιήθηκε για το θέμα και σε συνεργασία με την φιλοζωική κάνουμε τεράστιες προσπάθειες δαπανώντας ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή έχει δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό στειρώνοντας το 90% από τα αδέσποτα θηλυκά σκυλιά,αποκλείοντας την περίπτωση γέννας από ολα τα καταγεγραμμένα αδέσποτα.

Το πρόγραμμα που ακολουθούμε αυτή την στιγμή περιλαμβάνει νέα καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό και επανατοποθέτηση στο φυσικό τους περιβάλλον ή ακόμα και την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

Με την βοήθεια της φιλοζωικής εχουν δοθεί πάνω από 300 σκυλιά για υιοθεσία και έχουν πεθάνει πάνω από 100 το τελευταίο διάστημα και φιλοξενούνται περίπου 110 αυτή τη στιγμή.
Δυστυχώς από τον Σεπτέμβριο έως τώρα έχουμε καταγράψει πάνω από 100 εγκαταλελειμμένα κουτάβια καθώς και παρά πολλά ετοιμόγεννα θηλυκά!

Γιατί λοιπόν εφόσον τηρούμε τον νόμο και κάνουμε όλα τα προβλεπόμενα σαν δημος κάθε χρόνο γεμίζουμε αδέσποτα ;

Μέγιστη αιτία είναι το γεγονός ότι μερίδα συμπολιτών μας, ιδιοκτήτες σκύλων, εγκαταλείπουν χωρίς τύψεις νεογέννητα ή ετοιμόγεννα ή γέρικα ζώα στους δρόμους επειδή δεν επιθυμούν να τα φροντίζουν άλλο, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους.

Από την άλλη, η εθελοντική προσφορά των πολιτών για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (υιοθεσία, φροντίδα κλπ.) δεν φαίνεται διότι η αντιστοιχία είναι 1(που υιοθετείται ) προς 10(που εγκαταλείπονται ) .

Η πλειοψηφία των πολιτών εξαντλεί το ενδιαφέρον του για το θέμα απλά στην τηλεφωνική ειδοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την περισυλλογή των ζώων χωρίς να τον ενδιαφέρει η πραγματική αιτία του προβλήματος η οποία είναι η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Ενας γεμάτος κάδος μπορεί να αδειάσει, να ξαναγεμίσει , να ξανά αδειάσει.
Ενας χώρος με χόρτα θα καθαριστεί θα ξανά φυτρώσουν τα χόρτα , θα ξανά καθαριστεί.
Μια πόλη με αδέσποτα όμως ...;
Δεν υπάρχει ο όρος “ να έρθουν να τα μαζέψουν “ Να τα βαλουμε που;

Περισυλλέξαμε 110 σκυλιά και τα φροντίζουμε δαπανώντας πολλά χρήματα.
Να τα κάνουμε 200; Να τα κάνουμε 500;
Τα έχουμε ξεπεράσει ήδη αυτά τα νούμερα μαζί με τις υιοθεσίες και τους θανάτους .
Το αποτέλεσμα ;
Και 1000 σκυλιά να ” μαζέψουμε ” σαν Δήμος πάλι θα εμφανιστούν αλλά 1000.
Και τότε τι;
Πάλι τηλέφωνα ελάτε μαζέψτε τα ;
Πολλοί θα ρωτήσουν τώρα: Και αυτά που μας ορμάνε ;
Και στην περίπτωση αυτή εφαρμόζουμε τον νόμο του κράτους (4039/12)
Γίνεται αίτηση στον δήμο από τον πολίτη στην οποία αναφέρει την επιθετική συμπεριφορά του ζώου .
Άμεσα η αίτηση περνάει από πενταμελή επιτροπή και γίνεται έρευνα από την ίδια την επιτροπή.
Εάν διαπιστωθεί όντως ότι το ζώο εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά, τότε και ΜΟΝΟ τότε, υποχρεούμαστε να απομακρύνουμε το ζώο .

Ζητω συγνώμη αν φαινεται λαϊκισμός η τελευταία μου παράγραφος, όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως ο κάθε Δήμος και 1.000.000€ να ξοδέψει για τα αδέσποτα και να κάνει καταφύγια , κυνοκομεία και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε , εάν εγκαταλείπονται τα ζώα, η τωρινή εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Πρέπει να σταματήσουν οι εγκαταλείψεις και να καταγγέλονται εάν διαπιστωθούν.
Όλοι οι δήμοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και οι περισσότεροι, οπως και εμεις , ακολουθούν τον νόμο κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα.
Εμείς όμως υποφέρουμε διπλά διότι είμαστε ενας Δήμος Αγροτικος και κτηνοτροφικός!

Για την ασφάλεια την δίκη μας και των παιδιών μας πρέπει να σταματήσει επιτέλους η ασύστολη εγκατάλειψη των ζώων!

Οσοι είναι κάτοχοι κατοικιδίου σκύλου , οφείλουν να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Να φυλάσσουν το ζώο σε ασφαλές και κλειστό ιδιωτικό χώρο ,
να έχουν βιβλιάριο υγείας του σκύλου , ηλεκτρονική σήμανση(τσιπ) και καταχώρηση του ιδιοκτήτη στην βάση δεδομένων.
Στείρωση εάν δεν υπάρχει λόγος αναπαραγωγής.

Αν το ζώο είναι θηλυκό και υπάρχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ΠΑΡΑΚΑΛΩ να απευθυνθείτε στον δήμο .

Αντιδημαρχος Δ.Ε. Εξαπλατανου
Χατζηγιαννιδης Χρηστος

11 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο κ. Χατζηγιαννίδη, αλλά δυστυχώς απευθύνεσαι σε ανώμαλους και ανεύθυνους και ανεύθυνους! Γιατί για μένα αυτό είναι αυτοί οι άνθρωποι! Και η Αλμωπία είναι γεμάτη από αυτούς, δυστυχώς! Δεν θα βρούμε πότε άκρη, γιατί δεν έχουμε παιδεία! Τώρα τελευταία, στο Σλάτινο, συνάντησα ένα κυνηγόσκυλο γέρικο, προσπάθησα να το πλησιάσω αλλά ήταν αδύνατον, προφανώς ήταν άχρηστο πλέον στον ιδιοκτήτη του ... και πόσα άλλα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μπουν πρόστιμα άμεσα στους ανέμελους ιδιοκτήτες γιατί δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης υπευθυνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα σωστα ολοσωστα αλλα ας καταιβουν κ λιγο οι τιμες στις στειρωσεις να μπει μια σειρα στη θεσσαλονικη στειρωση 50 ευρω στην Αριδαια 150 γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χατζηγιαννιδη να έρθεις να δεις τι γίνεται στην Οδό Βενιζέλου στην Αριδαία. Έχει γεμίσει σκυλιά. Να τα μαζέψετε γιατί γίνεται χαμός ΟΡΜΑΝΕ!! Και από όσο γνωρίζω έχουν γίνει αιτήσεις.
    Και κάτι άλλο αν σε μια γειτονιά μαζευτούν 50 σκυλιά που είναι ήρεμα, θα τα αφήσεις εκεί να κάνουν βόλτες αυτό μας λες? Είσαι σοβαρός άνθρωπε? Όχι φίλε δεν θα αφήσεις τους δρόμους να γεμίσουν σκυλιά και να επικρατεί τρόμος στα μικρά παιδάκια και στους ανθρώπους που φοβούνται τα σκυλιά!!
    Σε έχουμε ψηφίσει να κάνεις την δουλειά σου όπως πρέπει και να αφήσεις από μέρους σου τα μακροσκελή κείμενα. Αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις να φύγεις είναι απλό. Γιατί αν έξω από το σπίτι σου μαζευτούν ξαφνικά 50 σκυλιά και κάνουν βόλτες ούτε εσένα θα σου αρέσει. Θα τα άφηνες??
    Όσο για τους ανευθυνους να πας στα χωριά να τους βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμενα στη γειτονια με ενοχλεις εσυ, οχι τα 50 ηρεμα σκυλια, εσενα πρεπει να μαζεψει ο δημος, να σε κανει στειρωση μην κανεις παιδια και τα κανεις σαν τα μουτρα σου και να σε κλεισει σε καταφυγιο.

      Διαγραφή
    2. Βενιζελου μενεις ρε? Κατεβα στην Πυροσβεστικη να λογαριαστουμε. Θα κραταω ενα κοκκινο τριανταφυλο και ενα πτυσομενο γκλοπ για να με γνωρισεις.

      Διαγραφή
  5. Σε κάποιους όμως αρέσει αυτή η εικόνα....δυστυχώς κάποια στιγμή θα πάμε σε πόλεμο...κι ας είναι και εισαγγελείς και Στρατος αντίπαλοι ...έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις; Εσυ με ποιους εισαι; Με μας ή με τους αλλους;

      Διαγραφή
  6. Περιεργως για πολιτικο προσωπο τα λεει παρα πολυ σωστα και λογικα ο κυριος αντιδημαρχος στο συγκεκριμενο θεμα και μπραβο του.

    Αν δεν σταματησουν οι εγκαταλειψεις και η ανευθυνοτητα απο τον καθε νεατρενταλ χωριατη το προβλημα δεν θα λυθει ποτε ακομα και να δινει ο δημος το 100% του προυπολογισμου του ολο για τα αδεσποτα.

    Πρεπει να τσιπαριστουν και να στειρωθουν υποχρεωτικα ολα τα σκυλια του δημου Αλμωπιας. Ολα!

    Αυτη ειναι η ευθυνη του Δημου και της Αστυνομιας και αυτο πρεπει να κανουν ωστε ο καθενας να καθιστατε υπευθυνος για τα ζωα του, οπως οριζει ο νομος.

    Η μονη λυση ειναι αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:23 με εσάς τους ανώμαλους που κυκλοφορείτε ακόμα έξω τι θα γίνει ; Έχουμε κάνει και εμείς πολλές αιτήσεις στα ψυχιατρεία αλλά δεν βλέπω να σας έχει μαζέψει κανείς ακόμα! Γιατί βλέπω κάτι άξεστους σαν εσένα και πολλούς ακόμα στην αριδαια που πληθαίνουν συνεχώς με κουτσούβελα ούτε εγώ γουστάρω τα παιδιά σας, για πες εμείς που μας ενοχλούν οι τσιρίδες από κάτι ζώα σαν εσένα και τα κουτσούβελα τους και φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας εμείς τι πρέπει να κάνουμε ; Έχω ζητήσει άπειρες φορές από την τοπική αστυνομία να σας μαζέψει, οι αιτήσεις στον δήμο; Άπειρες! Κλείσου στο σπίτι σου νοικοκυραιε γιατί έχω λύσσα και θα πέσω να σε φάω! Σκουπίδι της κοινωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:23 Βενιζέλου μένεις; Έχω ένα πακέτο από Κίνα ειδικά για εσένα περιποιημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365