Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ο Δ. Μπινος για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Δελτίο Τύπου

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ορόσημο για την Διεθνή Πολιτική Ιστορία. Το Βυζάντιο αποτελεί μεταβατικό στάδιο από  τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό στον Σύγχρονο Ευρωπαικό.Ο Ελληνικός Βυζαντινός Πολιτισμός, η Δικαιοσύνη, η Παιδεία και οι Τέχνες επέδρασαν στην Ευρωπαική και όχι μόνο πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Ελένη Γλυκατζή - Αρβελέρ το Βυζάντιο είναι η Ελληνική Γλώσσα και Ορθοδοξία τα δύο βασικά  συστατικά της Ελληνοσύνης. Σύμφωνα με άλλους Ιστορικούς αν η Κωνσταντινούπολη δεν είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων η Ιστορική πραγματικότητα θα ήταν διαφορετική.

Πολλοί θρύλοι έχουν διαμορφωθεί γύρω από την άλωση της Πόλης. Εμείς ως Έλληνες οφείλουμε να έχουμε πλήρη γνώση της αλήθειας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αγωνιστούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε ως λαός να κρατήσουμε Ορθοδοξία και Ελληνισμό ψηλά.

Η Κεκρόπορτα πρέπει να περιφρουρηθεί και οι προδότες πρέπει να απομονωθούν. Όλα τα φαινόμενα που εισήγαγε η σκλαβιά  των Τούρκων, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η εξαγορά, η οικονομική διαπλοκή θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η σημερινή ημέρα ας μας διδάξει για την πορεία μας ως λαού.

Δημήτρης Μπίνος
πρ. Δήμαρχος
Επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365