Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα

Ημέρα Μνήμης για τον Ελληνισμό η σημερινή, καθώς στις 19 Μαΐου 1919 ξεκίνησε η τελευταία πράξη του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου. Μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για την ανθρωπότητα. 


Τα 3000 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού στον Πόντο έμελε να πνιγούν στο αίμα. Σφαγές αμάχων, λεηλασίες, πορείες θανάτου, δυστυχία, προσφυγιά... 

Τα 353.000 θύματα της τυφλής μανίας των Τούρκων δεν είναι ένας απλός αριθμός που δείχνει το μέγεθος της βαρβαρότητας. Ήταν Ελληνικές ψυχές που μαρτύρησαν από βάρβαρους σφαγείς! 

Οι Πόντιοι έζησαν την προσφυγιά, αλλά δούλεψαν σκληρά και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά για ευημερία και προκοπή, χωρίς να ξεχνούν τον ξεριζωμό. Οι απόγονοι εκείνων που βίωσαν τη φρίκη της τουρκικής βαρβαρότητας και όλος ο Ελληνισμός τιμάμε σήμερα τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Οι μνήμες είναι βαθιές και δεν πρόκειται να σβηστούν. 

Προχωράμε μπροστά, αλλά γνωρίζουμε την ιστορία μας και δεν λησμονούμε τις Ελληνικές ψυχές που χάθηκαν στην Γενοκτονία των Ποντίων!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365