Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Αριδαία: Τι διαπιστώσαμε την πρώτη μέρα της πεζοδρόμησης της πόλης

Η πρώτη μέρα νέας αυτής κατάστασης ήταν μια μέρα προσαρμογής, κυρίως για τους οδηγούς

Μια διαφορετική καθημερινότητα ζουν από σήμερα κάτοικοι και επισκέπτες της Αριδαίας, αφού έγινε πεζοδρόμηση της οδούς Κύπρου, κτήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και η βόρεια παράπλευρη οδός της κεντρικής πλατείας.


Η πρώτη μέρα της νέας αυτής κατάστασης, ήταν μια μέρα προσαρμογής κυρίως για τους οδηγούς, αφού παρατηρήσαμε πως κάποιοι εξ αυτών άναβαν φλας για να μπουν με το όχημα τους στις συγκεκριμένες οδούς και όταν έβλεπαν το απαγορευτικό σταματούσαν με έκπληξη και άλλαζαν κατεύθυνση

Εμείς σαν Aridaia365.gr συνομιλήσαμε με πολλούς πολίτες και επαγγελματίες της Αριδαίας, με τους περισσότερους να συμφωνούν στην πεζοδρόμηση της Κύπρου, αλλά και της βόρειας παράπλευρης της κεντρικής πλατείας.  Υπήρχαν πολλές ενστάσεις για την πεζοδρόμηση τμήματος της Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ενώ ένα ερώτημα που τέθηκε είναι τι θα γίνει τις Πέμπτες που υπάρχει το παζάρι, γιατί αν ο δρόμος του παζαριού και οι υπόλοιποι δρόμοι που πεζοδρομήθηκαν σήμερα είναι ταυτόχρονα κλειστοί, σίγουρα θα επικρατεί ένα κυκλοφορικό χάος.

Επίσης πολύ κακή εντύπωση έκανε στους πολίτες ο τρόπος του κλεισίματος των δρόμων με τις κορδέλες, κάτι το οποίο δεν βοηθάει στην αισθητική μεταμόρφωση προς το καλύτερο της πόλης. Κάτι άλλο που έκανε κακή εντύπωση είναι τα οχήματα που υπήρχαν παρκαρισμένα στους πεζοδρομημένους δρόμους. 

Τέλος σίγουρα πρέπει να υπάρχει συνεργασία του Δήμου και της Αστυνομίας για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων. Υπάρχουν δρόμοι στην Αριδαία, στους οποίους κάθε μήνα(μονός/διπλός) επιτρέπεται το παρκάρισμα μόνο από την μια πλευρά, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια οχήματα παρκάρουν (ειδικά σε δύο συγκεκριμένους δρόμους) και στις δύο πλευρές, σε τέτοιο σημείο που κάποιος που δεν ξέρει θεωρεί πως δεν υπάρχει σήμανση και ο κάθε ένας μπορεί να βάλει το όχημα του όπου θέλει.

Φυσικά ήταν η πρώτη μέρα της πεζοδρόμησης, λογικό να υπάρχουν λάθη και αστοχίες και ελπίζουμε σιγά σιγά η ωραία αυτή πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, να υποστηριχθεί όπως πρέπει πρώτα από την ίδια, αλλά και να αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους και ειδικά τους οδηγούς.

7 σχόλια:

  1. συμφωνώ σε όλα τα οποια διαβάζω στο κείμενο. και προσθέτω πως η Χρ. Σμύρνης ή να κλείσει όλη, ή καθόλου. η απόφαση για να κλείσει ένα τμημα της, ένα οικοδομικό τετράγωνο όπως ειδα σήμερα είναι πολύ άκυρη. σα να μου λενε απο το δημο την κλεισαμε για να κανουμε κατι το διαφορετικό που δεν σκέφτηκαν οι αλλοι. και τελικα εκαναν κατι που δεν κολλάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πεζοδρόμηση της Κύπρου έχει ξαναγίνει και δημιούργησε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.Μπορει κατά την γνώμη μου να γίνεται η πεζοδρόμηση συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι όλη την μέρα κλειστός ο Πεζόδρομος.Πάντως μαζί με όλα αυτα τα μέτρα πρέπει να βλέπουμε και τροχαία στο δρόμο νομίζω.Το παρκάρισμα έχει κανόνες.Περιμένουμε μέτρα και γράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα χωριό είναι η αριδαία. Δε γίνεται πόλη. Ανάπτυξη και καφές δε πάνε μαζί. Πιστεύω προσωπικά πως λάθος βαδίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλεπω σε όλα τα τοπικά μπλογκ συγκεκριμένες απόψεις των διαχειριστών ότι σωστα κλείνει κ ο δρόμος της πλατείας, μπροστά από το quality και το ΚΑΠΗ. Αποψεις τις οποιες Θεωρώ κατευθυνόμενες.Σας διαφεύγει κάτι, εφόσον κλείσει η οδός της πλατείας όλοι οι διερχομενοι σε εκείνη τη πλευρά της αριδαιας θα «πέσουν» στο σημείο του δρόμου από την ACS έως τόν Τοξίδη. Σημείο με παρκαρισμένα κ από τις δυο πλευρές οχήματα κ κάποιας φορές κ διπλοπαρκαρίσματα. Φανταζόμαστε όλοι νομιζω τι θα γίνεται σε εκείνα τα 100 μέτρα δρόμου. Το απόλυτο κομφούζιο. Φανώ υπάρχει λόγος ούτε για εκείνο το σημειο λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διαβασατε αναφερόμαστε στην συγκεκριμένη παράγραφο για απόψεις πολιτών και επαγγελματιών, οποτε μεταφέραμε απόψεις. Δεν μας κατευθύνει κανεις.
      Για το θέμα της ACS εως του Τοξίδη θα συμφωνήσω μαζί σας. Για αυτό αναφέραμε για την συνεργασία αστυνομίας δήμου, γιατί σε εκείνο τον δρόμο μπορείς να παρκάρεις κανονικά μονο απο την μία μεριά, ενω συνήθως αν όχι πάντα, ειδικά το πρωί παρκάρουν και απο τις δυο μεριές γι αυτο υπάρχει κυκλοφορικό χάος.
      Γιώργος Καραγιαννίδης.

      Διαγραφή
  6. δηλαδη αυτο ειναι το θεμασασ η πεζοδρομιση στην αριδεα μνημονιο μεχρι να ζβησει ο ηλιοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365