Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

3 εργαλεία για να μετρήσεις το λίπος σου

Έτσι μπορείς να μετρήσεις το λίπος σου

Δείτε τρεις δημοφιλείς τρόπους υπολογισμού του «πάχους» στο σώμα, κάποιοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο ακριβείς.


1. Υπολογισμός online

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλούς calculator σωματικού λίπους, οι οποίοι μετρούν κατά προσέγγιση το ποσοστό, χρησιμοποιώντας ως βάση το βάρος σας, την ηλικία, το ύψος και την περιφέρεια μέσης, γοφών και λαιμού. Οι υπολογιστές αυτοί είναι ενδεικτικοί, και το ποσοστό απόκλισής τους μεγάλο. Είναι όμως καλή επιλογή για να έχετε μια γενική εικόνα. Δείτε έναν εδώ.

2. Βιοηλεκτρική Εμπέδυση

Ένα από τα πιο διαδεδομένα μηχανήματα λιπομέτρησης, το οποίο βρίσκεται στα περισσότερα γραφεία διαιτολόγων. Το μηχάνημα/ζυγαριά διοχετεύει χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα από τα άκρα (χέρια/πόδια) σε όλο το σώμα και με δεδομένο ότι το νερό αποτελεί το 73% της άλιπης μάζας του σώματος, εκτυπώνει το ποσοστό λίπους και της μυϊκής μάζας. Η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική, ανάλογα φυσικά με την ποιότητα του μηχανήματος και την υιοθέτηση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου: δεν θα πρέπει να έχετε ασκηθεί τις τελευταίες δώδεκα ώρες, να μην έχετε φάει, να μην έχετε πιει νερό ή καφέ τις τελευταίες τρεις ώρες και να μην έχετε πάρει χάπια για την πίεση. Δείτε μερικές εδώ.

3. Μέτρηση δερματικών πτυχών

Για την μέτρηση αυτή χρησιμοποιείται μια «τσιμπίδα» που ονομάζεται δερματοπτυχόμετρο και με την χρήση της λαμβάνονται μετρήσεις από μερικά σημεία του σώματος όπως ο τρικέφαλος, ο δικέφαλος, ο τετρακέφαλος, η ωμοπλάτη και η κοιλιακή χώρα. Με βάση το άθροισμα των μετρήσεων από τα παραπάνω σημεία του σώματος και με την χρήση ορισμένων εξισώσεων, υπολογίζεται το συνολικό επί τις εκατό λίπος ανά ηλικία και φύλο. Η χρήση του απαιτεί εξοικείωση ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακριβή. Δείτε μερικά δερματοπτυχόμετρα εδώ και στο παρακάτω βίντεο πώς γίνεται η μέτρηση.Μετά την μέτρηση, τα στοιχεία προστίθενται στην παρακάτω εξίσωση:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365